Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Tiana Negra fa un homenatge als autors internacionals i de casa

Antoni Serra va ser un dels escriptors més destacats de la quarta edició del Tiana Negra per la seva participació a l’homenatge d’Ofèlia Dracs. Aquest any, ha tornat sol i ho ha fet per rebre el seu homenatge privat. Una idea que no li ha acabat de fer gaire gràcia, com deia ell mateix fent broma.

 

En realitat, l’escriptor s’ha mostrat molt feliç de tornar a Tiana i ha recordat el seus orígens molt vinculat al món de la novel·la negra. Un gènere que va començar a practicar amb Ofèlia Dracs, però que no li va durar gaire temps.

 

Tot i així, Serra assegura que segueix enamorat del gènere negre i de l’anàlisi que fa de la societat. Però, igualment, l’escriptor mallorquí no acaba de creure en les etiquetes literàries.

 

Un convidat sard “amic de Pepe Carvalho”

Però així com Serra està molt a prop de casa nostra, el festival ha tornat a retre homenatge enguany a un escriptor internacional. En aquest cas al sard Flavio Soriga. Un escriptor amb una gran trajectòria al món de la literatura i al qual Crims.cat li ha publicat dues novel·les traduïdes al català: Pluja negra i Metrópoli. Dos llibres que estan protagonitzats per l’inspector Martino Crissanti.

La primera novel·la, segons Soriga, és “anàrquica”, perquè la va escriure fa 12 anys i, segons ell, “quan un és jove vol demostrar-li al món que és genial”. Però el segon ho ha publicat fa poc i és més proper al seu estil actual.

Tot i així, per a l’escriptor italià és un regal que l’editorial hagi decidit publicar les seves novel·les i portar-les, enguany, al Tiana Negra.

 

Soriga destaca, de fet, que aquest tipus de visites són una de les parts més maques de l’ofici d’escriure.

L’italià, en el seu llibre, fa una descripció de la seva terra: Sardenya. Segons ell, es va decidir per aquest entorn perquè no sap parlar de cap altre lloc.

 

L’autor sard assegura que li agradaria escriure una altra història sobre l’inspector Crissanti de cara al futur, però destaca que encara no s’ho ha plantejat.