Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El tianenc Josep-Maria Domènech publica el seu segon llibre sobre blues

En Josep Maria Domènech té una història llarga i fructífera amb la música del segle XX en general, i molt, molt especialment amb el blues en particular. Aquest gènere, afirma sense dubtar-ho, li va canviar la vida. Per això no és estrany que hagi tornat a publicar un llibre sobre el blues, la música negra per excel.lència. Aquest cop, Domènech es capbussa al fascinant món dels pianistes de blues. El llibre, com no podia ser d’una altra manera, es diu així “Pianistas de blues. Guia completa”. En parla el mateix Domènech:

 

Des de fa dècades ja consagrat i, fins i tot, idolatrat per milions de persones a tot el món, el blues segueix despertant passions. En Josep Maria Domènech, enginyer industrial ara jubilat, s’hi va enamorar de molt jovenet. Es tancava a la seva cambra i, de forma autodidacta, explica, va anar avançant en el seu coneixement dels intèrprets de blues i del seu cosí germà, el jazz. L’exhaustiu llistat del llibre n’és una prova contundent:

 

“Pianista de blues” detalla la vida i les obres de gairebé una centena de músics d’aquest gènere. Músics que no músiques: és un genere masculí, el blues?

 

El llibre l’ha editat la gironina edicions Lenoir, que es dedica íntegrament a publicacions relacionades amb la música. Ja es pot adquirir per internet. L’edició impresa, però, trigarà una mica més. La primera quinzena d’abril es farà la presentació del llibre a Barcelona i, a partir de llavors, ja es podrà trobar a les botigues. Abans d’acabar el curs, el tianenc voldria poder-lo presentar també a Tiana.

El 2012 Domènech ja va publicar un primer llibre temàtic “La música del diablo. Historia del blues británico”.