Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El tianenc Xavi Vinaixa crea un xatbot on consultar programes electorals

La irrupció de ChatGPT i altres xatbots ha obert la porta -i el debat- de les possibilitats que ofereix la intel·ligència artificial a curt i llarg termini en relació amb la generació automàtica de textos. El tianenc Xavi Vinaixa ha utilitzat la mateixa tecnologia que segueixen aquests xats, basats en els grans models de llenguatge, per crear una pàgina web i un bot a Telegram on es pot consultar el programa electoral de cinc de les sis formacions que es presenten a les eleccions municipals de Tiana:

 

En Xavi també ha fet aquest mateix exercici amb els programes electorals de Badalona. Tant aquest xat com el de Tiana els va difondre via Twitter:

 

A través del xat es pot escollir preguntar a una o a més d’una candidatura sobre algun tema concret, i el bot respon amb algunes de les propostes que inclouen en els seus programes. Vinaixa explica quin és el funcionament intern d’aquesta aplicació:

 

Tal com remarca en la mateixa pàgina web, el xat té l’objectiu de ser imparcial i proporcionar una plataforma equitativa per a totes les candidatures, sense opinar ni recomanar cap en particular. També es recomana consultar el programa electoral per ampliar la informació, perquè pot no estar completa:

 

L’aplicació tampoc guarda cap text ni informació proporcionada per l’usuari.