Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El treball en xarxa, important per ajudar a les víctimes de la violència masclista

Un dels serveis al qual pot acudir una dona que pateix algun tipus de violència masclista és al grup d’atenció a la víctima dels Mossos d’Esquadra. Per poblacions com Tiana aquest es troba a la comissaria de Premià de Mar. La feina del cos de seguretat, en aquest cas, és la d’assessorar a les dones sobre quin és el procediment penal a l’hora de posar una denúncia o sobre quines vies hi ha si no es vol denunciar. I és que a través del treball en xarxa que fan amb els serveis socials dels ajuntaments o la policia local es busquen diferents tipus d’ajudes.

 

El pas important, segons els Mossos d’Esquadra, és detectar aquest problema i demanar l’ajuda a la seva comissaria més propera o a través del telèfon 900 900 120.

Agents del grup d'atenció a la víctima
Agents del grup d’atenció a la víctima a Ràdio Tiana

Les víctimes poden patir diferents tipus de problemes, des del maltractament físic, la violència psicològica, les agressions sexuals o altres tipus de delictes. Els Mossos d’Esquadra han detectat l’augment del delicte de descobriment i revelació de secrets. Aquest hauria augmentat perquè també estaria associat a l’ús d’Internet i de les xarxes socials.

 

El 95% dels detinguts per aquests casos tenen entre 26 i 45 anys. Per prevenir la violència de gènere, des del cos de seguretat també creuen que és molt important la prevenció a les edats més joves. Segons informen des del grup d’atenció a la víctima, es detecten molts pensaments masclistes en nois i noies adolescents. És per això que s’organitzen diverses xerrades als Instituts d’arreu de Catalunya.