Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’última millora de “barris” passa per Can Gosch

Reduir la velocitat dels vehicles que passen pel carrer principal de Can Gosch i pavimentar-ne els carrers interiors. Són les millores que s’hi faran i les principals propostes dels seus veïns. Una vintena de persones han assistit a una trobada amb l’alcaldessa, Esther Pujol, i representants dels serveis tècnics de l’Ajuntament.  Aquesta ha servit per decidir el projecte que es posa en marxa.

DSC08072

Can Gosch és un dels barris més antics del poble. Una zona que calia atendre, segons la pròpia alcaldessa.

 

Esther Pujol creu que és important pensar les millores o les reformes al costat dels que viuen al barri.

 

A més, s’està estudiant la disposició d’un element que serveixi per delimitar el talús i que, així, els despreniments de terra que hi pugui haver quedin continguts i no vagin cap a la via. Per poder fer totes aquestes millores es compte amb una subvenció de més de 90.000 euros, per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

El Tiana ets tu

Aquesta és l’última actuació del projecte “Tiana ets tu”. El pla que des de l’Ajuntament han anomenat “Programa de barris”. Des del govern municipal afirmen que zones com Can Gosch, la Virreina o els Vessants havien rebut menys inversions que el centre de la localitat. Aquest projecte, doncs, ha passat per la millora del revolt del carrer Escalfapé, per les voreres o el carril bicicleta dels Vessants, la reforma de l’illa interior de la Bòbila Jordana o l’enjardinament i el parc infantil de la Virreina.

 

Els veïns ho veuen bé i demanen més millores

En un principi l’Ajuntament ha decidit canviar la pavimentació dels vials interiors, col·locar elements que serveixin per reduir la velocitat i també instal·lar els elements que canalitzin possibles despreniments.  Tot i això els veïns del barri han aprofitat la visita de l’alcaldessa i els serveis tècnics per demanar més millores. L’eliminació d’un pal de la llum que hi ha a l’entrada del primer vial, la millora de l’entrada a la mina que hi ha just al costat del talús i, sobretot, reclamen una millor entrada i sortida de vehicles a la zona del carrer d’en Gosch. Voldrien que hi hagués algun sistema per evitar que els cotxes accelerin i tinguin problemes o algun accident. Una proposta que els serveis tècnics han explicat que valoraran. Aquesta reunió ha estat ben valorada per part dels veïns.  Ells, per exemple, ja han escollit la pavimentació que hi haurà.

Molts dels allà presents han mostrat les seves preocupacions. Així ho han expressat davant el micròfon de Ràdio Tiana.

 

Una altra de les veïnes creu que si els canvis són per bé, “ja poden començar”.

 

Les obres començaran quan passin les festes de Nadal. Un cop iniciades, s’espera que durin dos mesos i mig.