Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El veïnat del barri de Can Besora: “No hi ha voluntat política de dialogar”

Els veïns i veïnes de la zona de Can Besora han sortit de la reunió celebrada aquest dilluns amb la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, sense trobar les solucions que buscaven. Després de dues hores de reunió a la Sala de Plens, el veïnat ha sortit amb la sensació que no hi ha voluntat política de dialogar amb ells. Així ho expressa l’Eva, veïna del Carrer La Pau:

 

L’Eva explica que no se’ls ha donat cap solució viable. La proposta per part de la regidora d’Urbanisme ha sigut la d’avançar la construcció de la circumval·lació prevista en el pla. Fent això, s’obriria una circumval·lació al final del Camí de Can Besora fins a la part nord dels Vessants 2, desplaçant el flux de vehicles cap aquella zona i rebaixant-lo dels carrers que donen a la Riera de Tiana:

 

A nivell de mobilitat, una altra solució que els han ofert consisteix en canviar el sentit dels carrers de la Riera de Tiana i del Camí de Can Besora, que actualment tenen doble sentit:

 

L’Eva recalca que els veïns i veïnes del barri volen que es facin aquests pisos de protecció oficial, però volen que es facin tal com estava previst al pla anterior. Les solucions que els han donat respecte als vehicles que vindran en un futur no les veuen clares:

 

Els veïns diuen que, tal com s’ha aturat el pla parcial de Can Matas, també volen que s’aturi la construcció dels Vessants 2, per tal de tornar a replantejar el projecte i tornar a la idea inicial, en la qual es preveia que l’accés dels cotxes es fes per dalt, mitjançant un carrer a urbanitzar.

Les solucions que els han proposat no ha sigut l’única cosa que no ha agradat als veïns i veïnes presents a la reunió. A tot això, s’uneix el fet que l’estudi de mobilitat que se’ls ha ensenyat i explicat s’hagi fet durant els dies de pont. L’Eva i la resta del veïnat troben una falta de respecte que s’hagi fet un estudi ara, a corre-cuita, durant dies festius, i que se’ls hagi venut aquests números com a vàlids:

 

Per tant, demanen que aquest estudi es faci ben fet, en dies laborables i, com a mínim, que duri una setmana sencera, de dilluns a diumenge, per tal de treure càlculs coherents.

El context de la situació

Aquesta reunió neix després de la inquietud que els veïns i veïnes han manifestat durant aquests últims dies respecte al futur del trànsit en aquesta zona de Tiana, arran del canvi d’accés als nous pisos d’habitatge social que es volen construir a la zona.

Durant la reunió informativa del dimecres a la Sala Albéniz, on es va presentar el projecte al públic, els veïns i veïnes van poder comprovar com, a diferència del projecte inicial, que contemplava que l’accés als aparcaments d’aquests 80 habitatges es fes per un carrer a urbanitzar, a la cota superior dels Vessants 2, s’havia canviat i ara preveia que l’accés es fes pel Camí de Can Besora, estret i de dues direccions.

Això no només afectava al veïnat del Camí de Can Besora, sinó als carrers d’accés i sortida d’aquest. Ara mateix, només es pot accedir pel carrer Santa Maria i, per sortir, s’ha de fer pel carrer de La Pau o bé pel final del mateix Can Besora. Tots dos desemboquen a la Riera de Tiana. Per tant, el veïnat dels carrers Santa Maria, La Pau i de la Riera de Tiana temien que es col·lapsessin de vehicles.