Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El veïnat del Camí de Can Besora pren la paraula al ple

El veïnat del Camí de Can Besora no va quedar satisfet de la reunió que, dilluns, van tenir amb la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia. Per això, aquest dimarts han volgut expressar el seu descontent i, també, fer públiques les seves propostes. Ho han fet assistint al ple municipal i intervenint-hi al final, llegint un escrit conjunt, al torn de preguntes per la ciutadania.

Una de les portaveus d’aquest col.lectiu veïnal, Eva Inglés, ha agraït en nom del veïnat als grups de la CUP, Junts, Esquerra i el PDeCat-DC que entressin al ple una proposició sobre els accessos als habitatges socials pel camí de Can Besora. També ha explicat perquè han cregut necessari fer presència al ple:

 

Adreçant-se a l’alcaldessa, Eva Inglés li ha dit: “no es tracta d’un tema partidista sinó de la voluntat dels seus conciutadans”. Ha insistit que els veïns i veïnes no estan fent campanya o precampanya electoral de cap partit, i ha demanat a l’equip de govern que la proposició aprovada el mateix dimarts al ple sobre aquest tema sigui vinculant:

 

El veïnat està en desacord amb diversos punts de l’estudi de mobilitat fet recentment per l’Ajuntament. En un d’ells, s’afirma que habitualment hi ha places buides d’aparcament als carrers de la zona cosa que no és certa, ha remarcat Eva Inglés. També ha demanat que no facin demagògia amb les xifres de trànsit de vehicles al poble:

 

Eva Inglés també ha dit, en nom dels veïns, que és un error comptar les places d’aparcament que hi pot haver a la Riera de Tiana com a places habituals per aparcar ja que, en cas de rierada, aquestes desapareixen automàticament.

La portaveu ha negat que el veïnat no vulgui escoltar alternatives: assegura que és l’equip de govern qui no vol escoltar-los. Finalment, ha demanat a aquest que “no busqui una confrontació entre els actuals veïns de Can Besora i els que vindran.”

 

En definitva, cal aturar aquesta promoció, ha assenyalat Eva Inglés, per revisar-la i tornar al projecte inicial que comntemplava que pel camí de Can Besora només entrarien la meitat dels vehicles dels habitatges socials, i no la seva totalitat.

 

L’alcaldessa, Ester Pujol, ha respost que l’equip de govern no fa demagògia, que el que passa és que a ells els toca executar. Ha insistit el veïnat que els presentin per escrit tot allò que demanen en aquest tema, perquè “hi ha coses que grinyolen” ha dit. També ha dit que hi ha solucions per aquest tema:

 

La intervenció veïnal d’aquest dimarts al ple ha rebut un fort aplaudiment del públic, que ha omplert la sala de plens municipal.