El món personalíssim d’Elena Llongueras es pot veure des d’avui i fins el 27 d’abril a l’exposició “Naïf-Surrealisme”, que acull la sala del Casal de Tiana. La pintora està fortament vinculada al poble, on va néixer el seu pare. A Tiana, Elena Llongueras hi va passar els estius de la seva infantesa i fa gairebé 20 anys que hi viu. Per això, diverses de les obres exposades recreen amb nostàlgia una Tiana rural que gairebé ja no existeix.
Elena Llongueras, que va ser descrita per Àlvar Suñol com la Frida Kahlo de Tiana, es va formar com a grafista a Barcelona. També hi va rebre classes del pintor Josep Maria Trepat. El seu estil és molt personal: esclata de colors i, alhora, recrea un univers propi molt ric, detallat i ple de missatges. La seva filosofia, assegura, és senzilla: viu i deixa viure.
Les principals influències de l’estil d’Elena Llongueras són ben diverses: la cultura maia, la llibertat del moviment hippie i el rock simfònic. Aquesta música, central a la seva vida, ha estat el que l’ha inspirat per pintar gairebé tots els quadres de l’exposició que aquests dies es pot veure a Tiana.
Més enllà de tot això, i com ella mateixa reconeix, pintar li ha servit sovint de teràpia.
Entre les obres exposades, n’hi ha diverses que recreen paisatges de Tiana. En una d’elles hi ha pintada la casa on la pintora va passar els estius quan era nena i que va ser enderrocada quan es va construir la B-20.
Elena Llongueras ha exposat a llocs tan diversos com Badalona, Barcelona, Málaga, Madrid, Roma o Andorra.