Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

#ElNostreDiaADia19: Ensenyar a gestionar el dol

L’estat d’alarma pel coronavirus ha canviat el dia a dia de tothom. En aquesta sèrie de notícies explicarem com estan vivint aquest canvi els tianencs i tianenques. Avui, la Marta Argilés, psicòloga i voluntària al servei de suport psicològic per la Covid-19.

La Marta Argilés és psicòloga i durant l’estat d’alarma està treballant des de casa. A més de continuar oferint suport a persones que es troben en una situació de cures pal·liatives, també s’ha adherit a la xarxa de voluntariat de l’Ajuntament de Tiana per donar suport psicològic a les persones que ho necessitin a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19:

 

Un dels punts clau és aprendre a gestionar el dol. El confinament fa que no puguem relacionar-nos amb els nostres éssers estimats ni acomiadar-nos degudament d’ells:

 

La Marta dóna alguns consells per afrontar aquesta situació:

 

Davant de la pèrdua d’una persona estimada, la Marta aconsella crear nous rituals per acomiadar-nos d’ella:

 

Argilés recomana que estiguem alerta per si els sentiments provocats per aquesta pèrdua s’intensifiquen massa o s’allarguen en el temps:

 

Per últim, explica que també s’ha de fer partícips als infants en tot aquest procés:

 

Si vols explicar el teu testimoni de com estàs vivint aquest estat d’alarma a causa de la pandèmia del coronavirus envia un missatge o una nota de veu al WhatsApp 609 16 45 02.