Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

#ElNostreDiaADia4: Tasques escolars i teletreball

L’estat d’alarma pel coronavirus ha canviat el dia a dia de tothom. En aquesta sèrie de notícies explicarem com estan vivint aquest canvi els tianencs i tianenques. Avui, en Josep Maria Ibern, president de l’AMPA de l’Escola Lola Anglada.

Les escoles d’arreu de Catalunya van tancar el passat divendres 13 de març a causa de l’alerta sanitària pel coronavirus. Una aturada de la seva activitat lectiva que ha fet que els centres educatius hagin buscat estratègies per mantenir actius els seus alumnes mentre duri el confinament.

En el cas de l’Escola Lola Anglada, en Josep Maria Ibern, pare i president de l’AMPA, explica que els docents fan arribar les tasques a través d’una plataforma de comunicació:

 

En el seu cas, intenten crear una rutina amb uns horaris similars a quan tenien escola, diferenciant els dies de cada dia amb el cap de setmana:

 

Mentrestant, ell fa teletreball:

 

En el cas de l’Escola Tiziana, per exemple, s’ha habilitat un apartat al lloc web on fan arribar propostes a les famílies de manera regular. Allà es poden trobar activitats pensades per cada nivell, des de p3 i fins a sisè de Primària.

Paral·lelament a això, Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio han arribat a un acord amb el Departament d’Educació per fer difusió a través de la seva programació de continguts pedagògics per continuar i contribuir a l’aprenentatge de tot l’alumnat mentre duri el confinament. Una tasca similar a la de RTVE, que també ha adaptat la programació del canal infantil emetent lliçons de diferents assignatures i destinades a diferents franges d’edat.