Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els actes de commemoració de l’1-O s’estenen més enllà de l’1 d’octubre

Òmnium, ANC i el Consell per la República de Tiana han preparat un mes d’octubre farcit d’actes commemoratius de l’1-O. Enguany es compleixen cinc anys del referèndum i des de les entitats tianenques han reservat els dies 1, 2, 3 i 17 d’octubre per organitzar diferents activitats.

L’activitat principal tindrà lloc el mateix 1 d’octubre, que cau en dissabte, mitjançant la projecció a Can Riera del documental “Llum i llibertat”. L’Àlex Solé, president de l’ANC Tiana, ens ho explica:

 

Si no plou, després de la projecció es farà un sopar de carmanyola als Jardins de Can Baratau. Tal com explica l’Àlex, aquell mateix dissabte també es podrà comprar el llibre que porta el mateix nom gràcies a la llibreria tianenca Mi bella serendipia:

 

Més d’un centenar de centres excursionistes, entitats i clubs de muntanya catalans van participar durant la matinada del 30 a l’1 d’octubre del 2019 a la iniciativa “Llum i llibertat”, impulsada per Artistes de la República, ANC, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i el suport d’Òmnium Cultural.

Mig miler d’escaladors i escaladores van il·luminar 131 agulles de Montserrat, en record dels 131 presidents de la Generalitat, per reclamar la llibertat dels presos i preses polítiques. Entre aquest mig miler d’escaladors, es trobava el Club Excursionista Tiana.

En total, van ser 7 tianencs i tianenques. Una d’elles va ser la Farners Llimona, que va explicar a La Local com va ser aquesta experiència:

La llum de Tiana també il·lumina Montserrat

Els actes commemoratius continuaran diumenge 2 d’octubre amb el concert de Música per la llibertat, també als Jardins de Can Baratau. Si plou es faria a Can Riera:

 

El dilluns 3 d’octubre serà el torn de la xerrada-col·loqui amb la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, a la Sala Albéniz. Solé ens detalla en què consistirà:

 

Per últim, el dilluns 17 d’octubre es farà una segona xerrada-col·loqui, també a la Sala Albéniz, aquest cop amb Albano-Dante Fachín.