Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’AMB posa en marxa el Programa metropolità d’actuacions forestals

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha anunciat la posada en marxa del Programa metropolità d’actuacions forestals (PMAF), un pla orientat a fer tasques de manteniment abans de l’època de màxim risc d’incendi forestal, entre els anys 2023 i 2024. Tiana és un dels municipis que es troben dins de l’àmbit territorial i actuació d’aquest programa.

La convocatòria perquè els ajuntaments metropolitans presentin les seves propostes, que a posteriori l’AMB executarà al territori, estarà oberta fins al pròxim 7 d’octubre. Les actuacions incloses en aquest pla són, per exemple, l’arranjament de camins forestals, la millora o col·locació de rampes per a la sortida de fauna; la creació, manteniment o millora de franges de protecció i les actuacions relacionades amb dipòsits de capacitat reduïda i hidrants.

Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat i vicepresident de polítiques forestals de l’AMB, ha posat en relleu la gran fita que suposa un pla d’inversions forestals per a les muntanyes periurbanes, que es repetirà en els pròxims anys per donar continuïtat a una gestió forestal que defensi el territori:

 

Sierra també ha detallat els beneficis d’aquest pla:

 

El desplegament d’aquesta nova estratègia també coincideix amb el certamen de la Ciutat Europea del Bosc 2022, un reconeixement del European Forest Institut (EFI) que avala la gestió metropolitana dels espais naturals:

 

El PMAF, dotat amb un pressupost de 400.000 euros anuals, s’emmarca dins del Pla d’actuació metropolità (PAM) de l’AMB, les competències pròpies de l’AMB i els objectes de desenvolupament sostenible (ODS) de l’agenda 2030.