Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Agents Rurals denuncien dos caçadors furtius a Tiana i Montgat

Els Agents Rurals han denunciat quatre caçadors furtius per capturar espècies protegides en les darreres setmanes. El primer cas es va donar dins d’una finca privada del paratge de la Cartoixa de Montalegre, a Tiana, quan els agents van enxampar dues persones mentre utilitzaven unes xarxes abatibles de terra per a la captura furtiva d’ocells. Aquest dimarts van enxampar a dues persones més per caçar ocells al paratge Turó de Montgat fora del període permès i sense autorització. En total, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha intervingut 28 ocells entre les dues actuacions: vuit caderneres a Montgat i vint ocells de diferents espècies a Tiana.

L’actuació de Tiana és fruit d’una investigació que va començar a principis del mes de gener, durant la qual es van dur a terme nombroses inspeccions en diferents dies i horaris. La investigació es va iniciar després d’un servei rutinari de vigilància, on es va observar un gran nombre d’ocells en una zona concreta i amb un comportament anòmal.

Després d’una inspecció més acurada es va detectar un ‘engranall’, una trampa que en l’argot ocellaire significa que els caçadors furtius, durant un temps, posen menjar específic per a ocells granívors per acostumar-los a menjar en aquella zona concreta. D’aquesta manera s’asseguren que el dia que decideixin caçar hi hagi ocells al lloc.

En total es van intervenir vint ocells. Quatre dels exemplars eren gafarrons, protegits per la legislació catalana, i la resta caderneres, verdums i passerells, capturats sense autorització. A Montgat, d’altra banda, es van intervenir un total de vuit caderneres, també capturades sense permís.

Els fets podrien ser constitutius d’un delicte contra la fauna, sancionable amb la inhabilitació especial per al dret de caçar d’entre 2 i 5 anys. Durant el 2014, els Agents Rurals van fer al Maresme 1.123 inspeccions relacionades amb la caça i protecció dels animals.