Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Neix l’Observatori Ciutadà Municipal per “garantir més transparència”

En què s’inverteix el pressupost de l’Ajuntament? Quant costa la Festa Major de Tiana? Quina part del pressupost es destina als ajuts socials? Són algunes preguntes que molts ciutadans es poden fer i que l’Observatori Ciutadà Municipal (OCM) de Tiana vol ajudar a respondre. El vocal de l’OCM, Miguel Cantador, explica com neix aquesta iniciativa.

 

L’OCM Tiana és una entitat creada per un grup de tianencs i tiananenques que “vetlla per la transparència dels pressupostos municipals”. Quina és la metodologia? A través del portal web de l’entitat, qualsevol ciutadà pot fer consultes sobre els pressupostos a l’Observatori, aquest les estudia i les tramita a l’Ajuntament. Aquesta administració, com qualsevol organisme públic, ha de respondre als ciutadans, que tenen dret a obtenir informació. En cas de no fer-ho, com ha passat en alguns municipis, l’OCM adverteix que tramitaria la consulta al Síndic de Greuges per tal d’obtenir la resposta. En les properes setmanes, l’entitat té previst reunir-se amb l’alcaldia, Miguel Cantador ens explica el motiu.

 

L’OCM és una entitat que aquest any neix a Tiana però que ja està em marxa a 29 municipis de tota Espanya. A Catalunya en tenen poblacions com Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, Terrassa i Sabadell entre d’altres. L’OCM Tiana pot funcionar si els ciutadans tenen la voluntat de participar-hi.