Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els alcaldes de CiU, de moment, es retiren de la FMC

Els alcaldes que CiU té el comitè executiu de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) -Mataró, Reus, Matadepera i Sant Quirze del Vallès- es retiraran de la FMC “fins que es depurin responsabilitats, es donin explicacions i garanties sobre com està la situació” del pagament de presumptes sobresous, segons ha explicat l’alcalde de Mataró, Joan Mora.

 

Mora diu que el cas posa en dubte “la gran missió” de la Federació i assegura sentir-se enganyat per l’entitat. En aquest sentit, els alcaldes de CiU es qüestionen la continuïtat del secretari general de la FMC, Adolfo Moreno. “Hem de separar les pomes podrides que hi pugui haver, però no podem posar a tothom en el mateix sac”, ha etzibat Mora.

 

Deslleialtat, incompetència i mala fe. L’alcalde de Mataró, Joan Mora, carrega durament contra l’anterior president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, i el secretari general, encara en el càrrec fins aquest divendres a la tarda, Adolfo Moreno, arrel del cas dels presumptes sobresous en el sí de l’entitat municipalista.

 

Mora assegura que cap dels electes coneixia els “dubtes legals” que generaven els ‘salaris’ i acusa la cúpula de l’entitat d’amagar un informe des de febrer de 2014 en relació a aquestes retribucions: “No se’ns diu res de l’informe ni se’ns demana justificar les quantitats percebudes, que d’altra banda estan declarades a hisenda com a rendiments del treball”.

En aquest sentit, l’alcalde de Mataró demana a l’actual president de la FMC i alcalde de Pineda de Mar (Maresme), el socialista Xavier Amor, que reaccioni “de manera immediata” davant d’aquests fets. “No sé si coneixia l’informe o si està com la resta de nosaltres”, es pregunta Mora.

Segons l’alcalde de Mataró, el 99,9% dels alcaldes treballa de manera “honorable” i lamenta que per la “mala fe d’algunes persones” es posi en el mateix “cistell polític” a tothom per igual. “Les persones honrades, quan ha aparegut el mínim dubte hem dipositat de manera cautelar les quantitats percebudes”, afegeix.

D’altra banda, Mora diu que la Federació de Municipis s’ha governat des de l'”antipolítica” per part de Bustos i Moreno i es preveu que aquest divendres es posi sobre la taula la continuïtat del secretari general de la Federació. “Cal depurar responsabilitats fins al final. Estem involucrats en una situació que nosaltres no hem generat”.

Per Mora, però, el més greu és que el que s’està qüestionant públicament és la raó de ser de la Federació de Municipis. “Era una entitat que sempre presumia de legalitat en tot el que feia”, recorda l’alcalde. És aquest fet el que més decep els alcaldes de CiU, que aquest divendres anunciaran que es retiren de la FMC fins que s’aclareixin els fets.