Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els aparcaments dels pisos socials per Can Besora, a la tertúlia política

Els accessos als nous habitatges socials pel Camí de Can Besora han protagonitzat bona part de la tertúlia política del mes de maig, l’ “Ara i aquí”. L’urbanisme, de fet, ha estat el centre absolut del debat del mes de maig a Ràdio Tiana, ja que els representants dels 6 grups polítics municipals també han parlat de la utilitat i dels reptes de present i de futur del nou consell d’Urbanisme municipal.

Per al socialista Ferran Almeida, en realitat “s’està parlant de poc volum de trànsit ja que hi circularia només un vehicle cada 6 minuts”. Per al representant del PSC, per tant, no és un problema que la totalitat dels vehicles dels habitatges entrin per Can Besora: aquests són els càlculs amb que ho argumenta:

 

Almeida ha dit que fer entrar tots el vehicles dels nous habitatges per aquell carrer “és sostenible, per a mi i per a tots els tècnics”. Tanmateix, assegura que el tema està “obert” i ha fet una proposta de solució. És aquesta:

 

La proposta d’Almeida és el primer cop que és plantejada des del PSC ja que, fins avui mateix, l’equip de govern (format pels 4 regidors d’aquell partit) ha mantingut que el projecte es tiraria endavant com s’havia dit fins ara, és a dir, construint els 80 habitatges socials d’una sola vegada.

Ferran Almeida, d’altra banda, ha negat que hi hagi “interès electoral” en tirar endavant aquest promoció d’habitatge social quan falta 1 any per les eleccions municipals.

El portaveu del PP, Diego Parra, ha tornat a expressar la inquietud del seu grup per les possibles conseqüències econòmiques d’aturar aquest projecte, que pagaria l’Ajuntament, ha advertit. Parra creu que aturar-lo o prosseguir tal com està posa de relleu que hi ha dues realitats que “xoquen”:

 

El regidor popular, però, no ha concretat quina és la solució que el seu grup veu més encertada per desencallar, ara mateix, la situació al Camí de Can Besora.

El regidor del PDeCat-DC, Gemi Galceran, ha explicat que ell viu en aquell carrer i veu cada dia com ja hi ha un greu problema per trobar aparcament per les nits. Per al PDeCat-DC, ha dit, aquest serà el gran problema a la zona si els accessos es fan només per Can Besora. Galceran ha exposat una solució que va, en part, en la mateixa línia que el socialista Almeida:

 

Gemma Liñán, de Junts per Tiana, creu que sí que hi ha “urgència, ara de cop” per construir aquests 80 habitatges socials estan ja a prop les Municipals. Junts creu que no s’estan fent les coses ben fetes als Vessants 2 perquè fer entrar els vehicles només per Can Besora xoca amb la pacificació del centre del poble:

 

Junts també ha criticat l’informe de mobilitat més recent de l’Ajuntament, fet el pont de l’1 de maig -ha dit Liñán- ja que no reflecteix la realitat de circulació de vehicles per la zona.

Ricard Fabra, d’ERC, ha reiterat que el seu grup municipal no està en contra que es faci habitatge social sinó a favor de fer una modificació en el projecte i repensar-lo, ha dit.

 

El que ha quedat clar, això sí, és que aquest tema serà central de seguida que comenci a treballar el nou consell municipal d’urbanisme.