Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els camions amb la tecnologia del xip

Alguns dels camions de la recollida d’escombraries  de Tiana ja tenen els aparells que serviran per detectar els xips dels nous cubells. Amb l’antena, que porten al darrera, sabran de quin xip es tracta i amb una espècie d’ordinador, situat a un dels laterals, podran anotar les diferents incidències. És el propi operari, però, el que continuarà detectant els possibles errors. El xip el que permetrà és modernitzar aquesta feina. Aquesta tecnologia, però, es posarà en marxa més endavant: de moment no està funcionant.

Els vehicles no només estan d’estrena amb tecnologia, el poble també inaugura el nou camió gran. Aquest és el que s’encarrega de recollir les escombraries a les vies més amples.

DSC07132

 

El dia 5 de juny

Aquest 5 de juny, finalment, no significarà cap canvi per a la recollida selectiva d’escombraries. El passat mes d’abril, el regidor de medi ambient va anunciar que els nous cubells amb xip, el de color marró i el de color gris, serien els únics que servirien per treure la orgànica i el rebuig. Finalment, a finals de maig, Héctor González, va anunciar des de Ràdio Tiana que això no seria així. Segons el regidor, l’ “èxit de la campanya fa innecessària una data límit per a reciclar amb els nous cubells”. Així doncs, els cubells antics i les bosses es continuaran recollint de davant de totes les portes.

L’Ajuntament, però, recomana fer-ho amb els nous bujols ja que ajudaran a modernitzar i a millorar el funcionament de la recollida d’escombraries. Des de medi ambient, asseguren que el 90% de les cases ja disposen d’aquests i que això ha fet augmentar en 1 tona el reciclatge de l’orgànica.