Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els carrers de Tiana estrenen enllumenat públic

Els carrers i places de Tiana tenen des d’aquest mes d’agost enllumenat nou. Aquesta setmana els tècnics d’una empresa contractada per l’Ajuntament enllestien la instal.lació de gairebé 700 fanals als carrers del centre del poble. En total, s’ha canviat un 80% de l’enllumenat. La setmana vinent, han explicat els tècnics a La Local, tindran instal.lada la totalitat de llums nous.

Fonts d’aquesta empresa han explicat que els nous fanals que s’estan instal.lant aquests dies al centre són d’halogenur metàl.lic, un tipus de bombeta que fa una claror “blanca, neta i brillant”. Però la raó principal per la qual va triar aquest tipus de bombeta l’anterior regidor de Medi Ambient, Héctor González, va ser perquè permet estalviar moltes tones d’emissions de CO2 anualment.

IMG_2584

A una bona part del Passeig Vilesa també s’han instal.lat ja nous fanals però, en aquell cas, sutilitzen leds, fet que afavoreix una reducció de consum de llum considerable, a més de tenir una llarga vida útil i menor fragilitat.

Els llums que instal.la l’Ajuntament al centre, a més, tenen un sistema que permet programar-los a distància perquè facin més o menys llum, segons la claror que hi hagi a l’exterior. Això, han dit, contribueix a estalviar força electricitat al final de l’any.

La substitució de l’antic enllumenat acaba amb un sistema “obsolet”, ha explicat l’Ajuntament de Tiana, que té més de 40 anys. Tot plegat, servirà per augmentar l’eficiència energètica i permetrà estalviar fins a 500.000 kW/hora cada any. El projecte ja es va voler desenvolupar en anteriors legislatures però no ha estat fins ara que s’ha convertit en una realitat.

IMG_2559