Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Davallada en l’ocupació en establiments de turisme rural del Maresme, el juny i juliol

Pels establiments de turisme rural del Maresme, aquest no ha estat ni de bon tros el seu millor estiu pel que fa a l’ocupació. Segons dades de la Diputació de Barcelona, els mesos de juny i juliol hi ha hagut una devallada del 4,7% en l’ocupació d’aquesta modalitat d’allotjament al Maresme.

Tot i això, el Maresme és la comarca que presenta una ocupació global més alta, el 65%, en cases de turisme rural de totes les comarques barcelonines.

Tampoc ha estat un excel.lent estiu, en consonància amb aquesta dada, per a Can Ballús, la única casa de turisme rural que hi ha a Tiana. Julià Juste, integrant de la família que regenta l’establiment, ha explicat a La Local que, efectivament, “s’ha notat una lleugera baixada en l’ocupació que hem tingut aquest estiu”.

La crisi a França, que ha arribat més tard però hi ha acabat arribant, és responsable en part d’aquesta devallada en l’ocupació a Can Ballús, segons Julià Juste. Aquest any, explica, han vingut menys francesos que altres anys a la seva casa rural, i creu que això té relació directa amb la baixada del nivell de vida de força famílies de França.

Baixada generalitzada al Maresme

Segons l’Informe Flaix d’Ocupació Turística de la Diputació de Barcelona, durant el juny i juliol d’aquest any hi ha hagut una devallada generalitzada en l’ocupació al Maresme. Això vol dir que han arribat menys turistes tant als hotels i a les cases de turisme rural, com als apartaments turístics i als càmpings de la comarca.

L’informe reflecteix que durant la primera quinzena de juliol hi va haver una ocupació turística al Maresme del 73,2%. La segona quinzena, aquesta va pujar lleument, fins arribar a un 80%.

Al Maresme hi ha hagut al que portem d’estiu un 1,6% menys d’ocupació hotelera respecte de l’any passat. Pel que fa a l’ocupació mitjana el mes de juliol als hotels de les comarques barcelonines, ha estat del 74,4%. Sumades totes les comarques de Barcelona, aquest tipus d’ocupació ha augmentat més d’un 3% respecte a l’any passat.

L’ocupació als càmpings de les comarques barcelonines ha crescut 8,8 punts i s’ha situat, aquest estiu, també en un 65%. Finalment, pel que fa a places en apartaments turístics de la demarcació, l’ocupació també ha pujat (ho ha fet gairebé 11 punts), i se sitúa al 72, 8%. En concret, a la Costa de Barcelona (que abarca tot el Maresme), la oucpació en aquesta modalitat d’allotjament ha estat força alta, amb una mitjana del 81%.

Però l’informe alerta de la baixada d’ocupació al Maresme: cal tenir en compte que a la nostra comarca s’hi concentra el 51% del total de places d’hotel de tota la demarcació de Barcelona.