Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els cotxes estrenaran l’obertura ben aviat

Els vehicles podran passar pel nou vial, que enllaça el Passeig de la Vilesa i l’avinguda Isaac Albéniz, ben aviat. Entre finals de gener i principis de febrer, tal i com estava previst, s’obrirà aquest nou tram de carretera. Aquest tindrà un carril de pujada i un altre de baixada. D’aquesta manera es deixarà de fer servir el doble revolt que Ajuntament i experts han considerat insegur.

Així doncs les obres de l’obertura del Passeig de la Vilesa es troben en la seva última fase. En aquest moment els operaris treballen en la formalització de les voreres i en la preparació de l’asfalt: de la base i subbase del paviment d’aglomerat asfàltic.

Tal i com està previst al projecte i com va preescriure la Diputació de Barcelona, en aquest espai s’incorporaran dues esquenes d’ase, uns vials elevats, tant en la seva part inicial com final. Això vol aconseguir que els vehicles mantinguin una velocitat adequada quan hi passin.

 

Després, la urbanització

Un cop aquest vial estigui obert vindrà una altra fase. Entre l’abril i l’octubre d’aquest any s’urbanitzarà la zona del voltant: el carrer Anselm Clavé i el doble revolt.

La urbanització d’aquest entorn s’està debatent, també, mitjançant unes reunions on hi intervenen diferents representants del municipi i professionals. En les trobades celebrades fins al moment hi ha assistit, per exemple, la Llar de persones grans, que defensa la pacificació dels carrers del poble i la prioritat per als vianants. També hi ha participat membres de la plataforma La Tiana del Segle XXI, arquitectes, tècnics municipals i representants del govern. Un govern que valora molt positivament la celebració d’aquestes ponències tècniques amb representants de tot tipus. Així ho ha explicat el regidor i portaveu socialista, Héctor González, qui creu que aquestes opinions aporten “riquesa” al projecte.

 

Aquestes trobades, segons González, pretenen aconseguir uns acabats, en l’obra, que convencin a la gran majoria de tianencs.

 

Des del govern expliquen que preveuen celebrar més ponències tècniques d’aquest tipus, on representants de la ciutadania hi puguin participar.