Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els cubells amb xip, finalment, no seran obligatoris

Els cubells amb xip, finalment, no seran d’ús obligatori. L’Ajuntament, tot i que havia anunciat que a partir del proper 5 de juny només es recollirien les escombraries que estiguessin dins els nous bujols, ha decidit treure aquesta data límit. Això, segons el regidor de Medi Ambient, Héctor González, hauria estat després de comprovar la bona resposta dels veïns i les veïnes amb el reciclatge.

El regidor de medi ambient de Tiana, Héctor González
El regidor de medi ambient de Tiana, Héctor González

 

Aquest canvi, segons el regidor, no comportarà res més.

 

Un cop finalitzada la campanya de recollida i entrega dels nous bujols, l’Ajuntament calcula que més del 90% de les cases ja els tenen. Així doncs, durant el primer mes amb els nous cubells, al poble hauria augmentat el reciclatge d’orgànica en 1 Tona. A més, el cubell gris també permetrà separar el rebuig.  Això comporta beneficis per l’Ajuntament i potser, en un futur, per als ciutadans que millor reciclin.

El cubell de rebuig i el de l'orgànica
El cubell de rebuig i el de l’orgànica

 

González ha afirmat, en l’entrevista de Ràdio Tiana, que, en cap cas, la tecnologia dels xips pot servir per multar.

 

L’aparició d’aquests nous cubells amb xip en la recollida porta a porta ha estat molt comentada al poble. Els primers dies de campanya, al Casal es van formar llargues cues per anar a buscar els bujols. A més, les xarxes socials també n’han parlat: per exemple, al facebook de Ràdio Tiana. Les opinions han estat, en tot moment, molt diverses. Alguns veïns asseguraven sentir-se massa controlats, d’altres, tot i la subvenció rebuda, creien que hi ha altres temes més importants amb els quals invertir diners i, finalment, alguns han rebut positivament el canvi tecnològic.

 

Per repartir tots aquests cubells i per començar a instal·lar aquesta tecnologia, l’Ajuntament de Tiana ha rebut una subvenció de 80.000 euros. Aquests diners han arribat des de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana. Una xifra que es continuarà mantenint. La propera fase d’aquesta campanya de recollida selectiva consistirà en instal·lar la tecnologia que es comunicarà amb els diferents xips. Això servirà, segons la regidoria de medi ambient, per saber quantes vegades s’ha recollit un cubell, si el camió se n’ha deixat algun pel camí o qualsevol incidència per part de l’empresa que se’n encarrega.

 

 

Consulta les notícies sobre el cubell amb xip:

-Arriben els cubells amb xip

-La oposició parla al ple sobre els cubells amb xip

-Diversitat d’opinions a la cua dels cubells

-1500 tianencs ja tenen el seu cubell

-Alguns veïns no tenen clar per què han de canviar de cubell