Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Tiana augmenta la participació a les 14h

Dels 6000 tianencs que s’esperen a les urnes aquest diumenge, gairebé 2000 ja han exercit el seu dret a vot. Aquest migdia, a les 14h, ja havien votat més del 28% dels veïns. Un percentatge 10 punts superior al de les últimes eleccions europees, l’any 2009.

Tiana, però, no només ha superat la participació respecte l’any 2009 sinó també respecte el país. Les primeres dades mostren un creixement de 5,9 punts a Catalunya, segons el primer avanç del Ministeri de l’Interior.  Segons aquest primer recompte, un 25,26% dels catalans amb dret a vot l’han exercit ja, mentre que en els darrers comicis europeus ho havien fet un 19,35%. Al conjunt de l’Estat, en canvi, es produeix un lleugeríssim retrocés amb una participació comptabilitzada del 23,89%, respecte el 24,1% que es va registrar a la mateixa hora ara fa quatre anys. Catalunya, el País Basc, Andalusia i Aragó són les úniques comunitats on a aquesta hora creix el percentatge de participació.

 

Normalitat als col·legis electorals

Aquest matí han obert, ben puntuals, els col·legis electorals de Tiana. Ho han fet amb normalitat. La Biblioteca Can Baratau és l’espai que ha rebut més vots: hi ha anat a votar 500 persones. La resta de col·legis són: la Catequística, l’Escola Tiziana, el Centre Cívic i l’Escola Lola Anglada. A totes aquestes meses s’hi podrà anar fins a les 8 del vespre.