Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els debutants: Quico Vilaró

Quico Vilaró s’ha estrenat com a escriptor amb “Objectes perduts”. Una novel·la que, entre escriptures, lectures, revisions, obligacions laborals i la Covid-19, s’ha creat i publicat a foc lent:

 

Malgrat l’espera, Vilaró explica que “Objectes perduts” ha tingut una molt bona rebuda. La novel·la, publicada per Pagès Editors, va sortir a la venda durant el mes de novembre:

 

El dissabte 23 de gener, a dos quarts d’una del migdia, participarà al Tiana Negra en la taula “Els debutants”, juntament amb Pius Fransoy i l’Aina Huix, on també s’estrenarà en el circuit de festivals. Per a ell, és tota una oportunitat:

 

Vilaró explica que, durant la fase d’escriptura, no era conscient que la seva era una novel·la negra. Va ser quan l’editorial li va proposar incorporar-la a la seva col·lecció negra quan es va adonar dels elements que la feien formar part d’aquest gènere:

 

I és que, a l’hora d’escriure la novel·la, la trama i l’estructura van girar al voltant dels personatges, als quals necessitava donar veu:

 

Ell mateix ens explica quina és la sinopsi, sense espòilers, d’”Objectes perduts”:

 

Un dels elements que utilitza per empatitzar amb els personatges és l’humor, que també fa servir per tractar temes durs i cruels sense caure en el paternalisme:

 

La seva intenció és que aquesta primera novel·la no sigui l’última. Ja està treballant, a foc lent, en una segona: