Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els forenses ja han aïllat unes 80 mostres d’ADN de les víctimes de l’avió de Germanwings

Els forenses que treballen per identificar les víctimes de l’avió de Germanwings ja han aïllat entre 70 i 80 mostres d’ADN. Unes restes que s’hauran de contrastar amb les més de 4.500 mostres genètiques que els familiars han proporcionat als investigadors. Amb tot, encara no s’ha identificat cap passatger, ja que això es farà posteriorment a París. Una feina que, segons el Fiscal de Marsella, s’allargarà bastants dies.

Entre les persones que van morir el 24 de març en aquesta catàstrofe aèria també hi ha un veí de Tiana, cinc més de la comarca i dues persones de Badalona.

 

Funeral d’estat

El govern espanyol preveu fer a Barcelona un funeral d’estat per les víctimes de l’avió de Germanwings. Seria la opció “més raonable” segons fonts de la Moncloa.

Els familiars dipositen una corona del govern espanyol.
Els familiars dipositen una corona del govern espanyol.

Queda pendent concretar la data de la cerimònia i coordinar-se amb les autoritats de la Generalitat, de França i d’Alemanya. Per la seva part Alemanya té previst celebrar un funeral d’estat a la catedral de Colònia el 17 d’abril.

Les dates dels funerals d’estat serien diferents, per poder fer compatible la presència de representants dels països afectats a les dues cerimònies.

 

Lufthansa farà una primera ajuda econòmica als familiars

La companyia matriu de Germanwings, Lufthansa, pagarà 50.000 euros per passatger a les famílies de les víctimes de la tragèdia aèria als Alps francesos. Aquesta serà una primera ajuda. Hauria de servir a les famílies per cobrir les necessitats més immediates. Els diners no estan relacionats amb la indemnització que rebran per la mort dels seus relatius.