Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Esther Pujol: “Ja hem amortitzat suficient, la situació de l’Ajuntament és fantàstica”

L’alcaldessa Esther Pujol creu que l’Ajuntament de Tiana es troba en un “excel·lent punt per avançar”. Després que l’endeutament hagi baixat gairebé 20 punts, dels 6.700.000 euros als 5.100.000 euros, està d’acord que “ja no cal estar tan preocupats per l’endeutament”.

 

Entre els nous serveis públics s’ha referit a un de desenvolupament econòmic local. Sobre les inversions ha parlat de plans de foment a l’ocupació propis o nous equipaments a l’interior de la casa de la Delfina o de Can Riera.

 

“Tot això ha d’impactar positivament al ciutadà”

Imatge d'arxiu d'Esther Pujol a l'estudi de Ràdio Tiana
Imatge d’arxiu d’Esther Pujol a l’estudi de Ràdio Tiana

Pujol assegura que, abans que s’acabi el mandat, intentarà negociar, de nou, els préstecs que es van demanar per a la construcció del pavelló. D’aquesta manera la previsió de cara el 2017 seria d’un 35% d’endeutament. Després de l’experiència d’aquests 4 anys “pensem que és possible”, ha explicat.

 

Aquesta “millora” de la situació econòmica “hauria d’impactar positivament al ciutadà”, segons l’alcaldessa. S’ha referit a una baixada d’impostos o a les revisions de les plusvàlues, entre d’altres.

 

“Sempre hem tingut prioritat amb les persones”

Els programes de l’Ajuntament on han anat a parar una major part dels ingressos han estat el de “serveis generals”, amb 1.500.000 euros, “habitatge i urbanisme”, amb 1.200.000 euros, “benestar comunitari”, amb 1.100.000 euros i “educació”, amb més d’1.000.000 d’euros.

 

L’Ajuntament havia previst una sessió pública per presentar la situació econòmica davant la ciutadania. El decret de 3 dies de dol va fer suspendre, també, aquesta exposició. Documents com l’Informe de “diagnosi econòmica i financera” de la Diputació de Barcelona o el previst per a l’Audiència pública es podran consultar al portal de transparència del web de l’Ajuntament.