Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Mossos d’Esquadra prevenen dels robatoris als pensionistes que cobren la paga doble

El 25 de novembre, els pensionistes cobren la paga doble. Això, juntament amb Nadal a la volta de la cantonada, fa que normalment treguin més diners dels caixers. Per aquest motiu, els Mossos d’Esquadra es veuen amb la necessitat de reforçar els seus dispositius per controlar que no hi hagi cap furt. Tot i que treballen amb la gent gran i fan xerrades preventives, intenten reforçar la seva presència al carrer durant la setmana següent a l’ingrés de la paga doble. Els pensionistes poden ser víctimes del que el cos de Policia anomena “l’estafa de la taca”:

 

Per evitar caure en aquesta estafa, des del cos dels Mossos aconsellen no carregar molts diners de cop i anar-los traient en petites quantitats durant diferents dies. També canviar la rutina i els hàbits per evitar al màxim que els lladres els puguin fer un seguiment. Una de les integrants dels Mossos explica que els lladres són molt hàbils i aprofiten per actuar quan la víctima està amb la guàrdia baixa:

 

La Policia insisteix en la importància de denunciar. Sense denúncies, no poden actuar, asseguren. És el punt de partida per identificar el modus operandi dels lladres, identificar-los i detenenir-los. Des dels Mossos animen a fer-ho i diuen a la gent gran que no tingui por de trucar al 112 ni de denunciar si veuen qualsevol comportament sospitós.

Des de la Policia catalana també aconsellen als familiars i amics de les persones grans víctimes de robatoris que, després que hagin estat robats o agredits, cal evitar renyar-los o culpabilitzar-los.

Una informació elaborada conjuntament amb Alèxia Guilera.