Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Rebost Solidari ja és soci del Banc d’Aliments de Barcelona

El Rebost Solidari de Tiana es fa gran: des de fa pocs mesos l’entitat Tiana Solidària (que juntament amb l’Ajuntament proveeix una bona part dels diners amb què es compra el menjar) s’ha fet soci del Banc d’Aliments de Barcelona. Ha estat un procés llarg i, en algun moment, una mica complex però el cert és que, gràcies a aquesta novetat, el Rebost Solidari de Tiana rep ara cada mes uns quants quilos de menjar (arròs, llegums, pasta, oli, conserves, sucre, etc.) Dues persones voluntàries van de Tiana al Banc d’Aliments de Barcelona, cada mes, a buscar els aliments.

Amb l’arribada d’aquesta quantitat de menjar extra les voluntàries del Rebost Solidari han de seguir comprant una mica de menjar cada mes per completar les cistelles solidàries, però no tant com abans. Ara, les voluntàries del Rebost compren quasi únicament producte fresc. La Josefina Cañabate és una d’elles:

 

Les compres de producte fresc es fan amb amb les aportacions de l’entitat Tiana Solidària, que porta a terme diverses iniciatives benèfiques durant l’any al poble. També amb l’aportació mensual de 600 euros que fa l’Ajuntament. A més, de tant en tant arriben diners de donacions esporàdiques d’alguns tianencs i tianenques.

Tot plegat serveix per confeccionar les cistelles solidàries. Aquest mes de novembre s’ha repartit per a 48 famílies de Tiana, que les necessiten per alimentar-se. Algunes d’elles, observen des del Rebost, potser no passen extrema necessitat però no és a les voluntàries a qui correspon jutjar això, sinó que aquest control l’ha de fer -i el fa- Serveis Socials, explica la Josefina:

 

Encara hi ha hagut, darrerament, una altra bona notícia pel Rebost Solidari de Tiana:

 

El gran recapte, aquest cap de setmana també a Tiana

Un dels compromisos de pertànyer al Banc d’Aliments es posarà de manifest aquest desembre de forma molt palpable a Tiana. Serà durant la recollida d’aliments pel Gran Recapte, que es farà al supermercat Condis els propers 1 i 2 de desembre. La Josefina ens en parla:

 

Les persones de Tiana derivades per Serveis Socials al Rebost Solidari recullen la cistella cada últim dissabte de mes a la Catequística. Ara mateix són 128 persones en total, moltes de les quals tenen infants a càrrec.