Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Mossos detenen a 8 persones presumptament relacionades amb els aldarulls de la Festa Major

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous 4 de novembre a vuit persones, sis d’elles menors d’edat, presumptament relacionades amb els aldarulls que es van produir a Tiana durant la matinada del dissabte a diumenge de la Festa Major de Sant Cebrià. El cos policial els considera presumptes autors dels delictes de desordres públics i atemptat contra els agents de l’autoritat.

Segons expliquen a través d’una nota de premsa, les vuit detencions s’han produït fora de Tiana, en concret a les poblacions de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet. A banda, dues persones més han estat investigades per desordres públics.

Recordem que aquests aldarulls van tenir lloc a la zona del Parc de l’Antic Camp de futbol al voltant de les quatre de la matinada del 19 de setembre, després que la policia rebés un avís per un possible apunyalament, tot i que el SEM no va tenir constància de cap assistència sanitària d’aquest tipus.

Segons van informar els mateixos Mossos d’Esquadra, quan van arribar al lloc, un grup de joves va començar a perseguir als agents que s’havien personat. Durant la persecució es van produir “llançaments d’ampolles i objectes” i un agent de la Policia Local de Tiana i un agent de la Policia Local de Montgat van patir lesions lleus.

Arran d’això, els Mossos van obrir diligències per desordres públics, desobediència i atemptat contra l’autoritat i van iniciar una investigació liderada per la Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord que ha conduït fins a les detencions d’aquest dijous.

Des de Mossos expliquen que es van revisar, entre altres coses, les imatges disponibles de l’esdeveniment, gràcies a les quals es van poder identificar aquests presumptes autors. Amb aquestes detencions i investigacions els agents donen la investigació per conclosa.

A les xarxes socials, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet esment a aquest operatiu policial, assegurant que “la violència no ha de quedar mai impune”.

Elena va venir a Tiana el passat 27 de setembre, acompanyat del director de la Policia, Pere Ferrer, i el comandament en cap dels Mossos, Bonaventura Comas, per donar suport a l’alcaldessa i als agents de la policia local després dels aldarulls.

L’alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, ha mostrat el seu agraïment “per les tasques que han permès aquesta detenció avui” i per la feina de Mossos, afegint que “ens sentim molt orgulloses de la feina feta”.

L’Ajuntament de Tiana també s’ha pronunciat sobre aquestes detencions felicitant la feina de Mossos i Policia Local i ha assegurat “seguirem treballant i vetllant per garantir la seguretat de tothom a Tiana”

Per últim, el portaveu dels Socialistes de Tiana, Albert Sales, també ha agraït la feina de Mossos i ha dit que “la violència no pot quedar sense resposta ni impunitat”.