Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els murals d’Àlvar Suñol a la piscina tornaran al seu origen

Les pintures, en forma de mural, que llueixen dues parets de la piscina municipal de Tiana tornaran al seu origen. Són de l’artista Àlvar Suñol i les va pintar fa 30 anys. Just abans de la inauguració de la piscina, l’any 1986. Es podran restaurar gràcies a una inversió de més de 4000 euros de l’Ajuntament. Una decisió que ha “sorprès” al propi artista.

 

Una de les pintures d'Àlvar Suñol a la piscina de Tiana
Una de les pintures d’Àlvar Suñol a la piscina de Tiana

La regidora de cultura, Núria Blasco, ha explicat que després d’un anàlisi fet per restauradors s’ha detectat aquesta necessitat. Tenen previst, també, protegir les pintures perquè es conservin millor. I és que es volen declarar bé d’interès local.


 

Obres d’art per a cada obra pública

 

Àlvar Suñol ha aprofitat la trobada amb l’alcaldessa i la regidora de cultura per recordar-los una proposta que persegueix des de fa anys. L’artista va entrar com a regidor a l’Ajuntament l’any 1995, època on demanava “un element cultural a cada obra pública”. Així ho segueix defensant. Creu que Tiana és un poble “estrictament cultural”. És per això que, segons Suñol, cada espai públic hauria de tenir en compte, en el pressupost, aquesta “presència cultural”.

 

L’artista està convençut que la “presència cultural” és una “carència” del nostre país. Creu que petits pobles, com Tiana, han de “créixer acompanyats d’una lectura cultural”.