Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els nens i nenes de Tiana il·luminen el camí dels Reis

Si en d’altres localitats del Maresme, com en la mateixa capital, Mataró, s’ha perdut en gran mesura la tradició del fanalet, Tiana marca la diferència durant aquesta nit de Reis. Ses Majestats s’han tornat a trobar amb els carrers ben il·luminats de la mà dels més petits.

Fanalets fets a mà i d’altres comprats a les papareries del poble són els que triomfen pels petits tianencs. Estrelles, arbres de Nadal, cors i, fins i tot, els protagonistes de la famosa sèrie Violetta, són els temes escollits pels infants per decorar els seus fanalets en la vigília d’una nit màgica. Tots ells, ben abrigats i amb el fanalet encès i agafat fort, esperen impacients l’arribada dels seus estimats Reis. Això és el que han dit a La Local alguns d’ells…

DSC04406

 

DSC04402

 

 

DSC04412

 

Hi ha persones, però, que han deixat de banda aquest costum o d’altres que s’ho plantegen de cara l’any vinent. Tiana, però, segueix sent l’exemple de la tradició per molts nouvinguts al poble que queden sorpresos en veure’ls. La mandra o l’oblit per part dels pares són dos altres dels motius que fan que alguns nens no portin fanalet.

DSC04424

 

 

DSC04417

 

 

Protecció Civil recomana anar amb compte amb aquests fanalets que duen espelmes al seu interior. Aquest any, a Tiana ja hem trobat altres llums amb objectes sense foc, adaptats a la normativa d’altres municipis més grans com és el cas de Mataró. L’Oscar Bayona s’ha fet el fanalet amb bombetes de colors.

 

DSC04391

 

DSC04394