Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els nois i noies del Cau reflexionen sobre el feminisme i el dia de la dona

En motiu dels actes pel dia de la dona, l’agrupament escolta Roger de Flor ha organitzat aquest dissabte la Tarda Violeta. Des de les cinc de la tarda fins a les set, tothom que s’ha apropat al Centre Cívic l’Escorxador ha pogut participar en diferents tallers sobre feminisme amb un clar objectiu conscienciador. Les activitats, de lliure participació, s’han realitzat simultàniament.

Les més destacades han estat la projecció de curtmetratges sobre feminisme, la pintada de pancartes i l’elaboració de la línia del temps del moviment feminista. La cap de l’agrupament escolta de Tiana, l’Ainhoa Rodrigo, ens ha parlat dels objectius dels tallers:

 

Des de l’organització expliquen que s’esperava una major assistència, ja que, al tractar-se d’un acte obert, qualsevol persona podia participar-hi. Tanmateix, la quantitat de gent participant ha fet que la tarda fos la d’un dissabte de cau normal perquè la major part dels tallers els han realitzat nens i nenes. Alguns adults també s’han apropat al centre cívic i han col·laborat en les activitats, tot i que la majoria eren mares i pares de membres del Cau. Hem pogut parlar amb una d’aquestes mares, la Silvana, que ens ha valorat molt positivament la iniciativa.

 

L’agrupament escolta ha valorat positivament la tarda, però sense obviar la poca presència de persones alienes al cau en les activitats. Potser la campanya de difusió no va ser prou àmplia, reflexionen, o potser molts pares i mares van entendre aquest acte com un més del cau: són algunes de les hipòtesis dels responsables de l’entitat. La cap de llops del cau Roger de Flor, l’Ula Campmajor, valora així la tarda:

 

La Tarda Violeta s’emmarca dins dels actes del 8 de març pel dia de la dona, impulsats des de l’Ajuntament de Tiana.

La propera activitat, un taller de defensa personal, es durà a terme el 17 de març al Casal de Joves de Tiana. Les inscripcions romandran obertes fins el dia 14. Una informació elaborada per Marc Brugat Segalés