Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els petards: lluny de la cara i el cos

Amb la revetlla de Sant Joan arriben els petards i, per tant, els consells de seguretat. La pirotècnica pot provocar alguns accidents i, és per això, que cal tenir en compte algunes recomanacions. Als llocs on es facin revetlles s’ha de recollir la roba estesa i tancar les portes i les finestres. També per evitar incendis és important tirar els petards lluny de zones boscoses. Aquests també han d’estar apartats de la cara i dels cos, fora de les butxaques. Pot ser molt perillós tirar-los contra altres persones.

Un altre dels consells del Servei d’emergències de Catalunya és el d’evitar posar els petards dins totxanes o ampolles de vidre: l’explosió d’aquests podria fer molt de mal. A més, recorden que cal comprar aquests elements en locals autoritzats i assegurar-se que estan en bon estat, així com demanar els permisos corresponents per encendre fogueres.

 

Els Mossos recomanen “sentit comú” davant les macrofestes

Agents de l'Àrea bàsica de Premià de Mar
Agents de l’Àrea bàsica de Premià de Mar

Els Mossos d’Esquadra recomanen sentit comú de cara aquesta nit de Sant Joan i els dies que l’envolten. Per tots els que vulguin gaudir dels petards amb els petits, recorden que és imprescindible vigilar-los. Aquesta és una nit on, també, hi ha més consum d’alcohol de l’habitual. És per això que els cossos de seguretat intensificaran els controls a les carretes. Ho ha explicat una de les agents de l’Àrea Bàsica de Premià de Mar.

 

Segons els Mossos d’Esquadra, la crisi econòmica hauria comportat que moltes persones passin aquestes nits al carrer. A més, gran part del jovent del Maresme celebra la revetlla a les platges. Sant Joan també coincideix amb festes majors a la comarca, com és el cas de Montgat i Vilassar de Mar. Per Sant Pere també arriben les de Premià de Dalt i El Masnou.

 

El bon ús dels petards fa preveure un descens dels ferits

Protecció Civil constata que, d’uns anys ençà, hi ha hagut un descens progressiu de persones ateses per accidents amb pirotècnia durant la nit de Sant Joan -unes 200 i escaig. L’any passat també van disminuir els focs de vegetació -750 serveis- i les trucades al 112 -2.500 en total. Amb el convenciment que la pedagogia hi té molt a dir, el cos ha engegat, per cinquè any consecutiu, una campanya de conscienciació adreçada a escolars i pares. S’imparteixen més d’un centenar de xerrades a escoles i altres centres de Catalunya per donar consells de cara a les revetlles. Durant les sessions també hi participa personal de Creu Roja i de colles de diables. No llençar el petard correctament: l’error més comú.

 

Consulta els consells de seguretat: clica aquí