Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Coques de Sant Joan com a negoci segur

En aquestes dates hi ha un dolç que destaca per sobre de tots els altres: la coca de Sant Joan. Les típiques de llardons i el brioix amb fruites són les més populars a Tiana, d’acord amb els negocis locals. Tot i així, també hi ha qui s’atreveix amb gustos més originals i li afegeix crema, xocolata o cabell d’àngel.

Georgina Aixelà, responsable del Forn Aixelà, assegura que elles venen un miler de coques cada any per aquestes dates i que molts clients repeteixen. Per això, creu que es una tradició a la que encara li queda molta història dins del poble.

 

Són moltes les persones que, aquest any, ja han fet les seves reserves al Forn Aixelà per no quedar-se sense coca. Des del Forn Can Pau també intenten organitzar els veïns que compren aquest dolç pocs dies abans de la nit de Sant Joan, perquè no es formin cues massa llargues.

Al Forn Aixelà, les coques costen un mínim de 10 euros i poden acabar superant els 20 depenent del que es demani. Al Forn Can Pau, el brioix amb fruites de mig quilo costa 9’5 euros i el d’un quilo 16’5 euros. Un preu que pot semblar car comparat amb el dels supermercats, però que, segons la Georgina Aixelà, es basa en què la qualitat del producte manufacturat està per sobre del industrial.

 

Els supermercats són conscients d’aquesta diferència i no intenten entrar en guerra amb els forns tradicionals. Ells ofereixen un producte més econòmic per aquelles persones preocupades pel preu. Per aquest motiu, les seves coques es mouen entre els 4’5 euros i els 9 euros.

Eduard Salvatierra, encarregat del Condis de Tiana, assegura que han decidit incorporar les coques a la seva oferta alimentària perquè és un producte típic de consum puntual i perquè al 2013 va funcionar molt bé.

 

Sembla doncs que, independentment de la qualitat o el preu, la coca de Sant Joan és un dolç amb gran èxit a les botigues del poble.