Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els polítics de Tiana recorden que Europa també és important

Tot i que a Tiana aquesta mitjanit encara no s’han fet notar els cartells electorals, ja ha començat la campanya de les eleccions europees del proper 25 de maig. Aquests comicis serviran per escollir els representants polítics al Parlament Europeu i tindran lloc a tots els estats membres de la Unió Europea. Acostumen a ser les eleccions amb la participació més baixa, per part dels votants. És per això que la majoria de grups polítics de Tiana han animat el poble a votar.  Totes aquestes formacions han destacat que la Unió Europea fa moltes lleis relacionades amb el dia a dia de ciutadans de municipis com aquest.

Mentre el cap de llista del PSC a les europees, Javi López, ha enviat un missatge en clau de política espanyola i ha volgut desmarcar aquestes eleccions del procés sobiranista, el PSC de Tiana ha dit que toca parlar de com volem fer Europa o com fem que Catalunya estigui dins Europa: “Tots hi volem continuar”. El membre de l’executiva d’aquest partit al poble, Juanjo Berbel, ha recordat la importància del Parlament Europeu pels pobles.

 

Des de Convergència i Unió, el seu portaveu municipal, Enric Nolis, ha dit que les competència d’Europa cada cop són més grans.

 

El candidat de CiU, Ramon Tremosa, ha instat els catalans ha demostrar que, a banda d’omplir els carrers, poden omplir les urnes. Aquest partit destaca que Catalunya trobarà un aliat a Europa per tirar endavant el procés sobiranista. Una afirmació que també fan des d’Esquerra Republicana. La presidenta d’aquest partit a Tiana, Eva Inglés, s’hi ha sumat.

 

Des d’Iniciativa per Catalunya, Maria Antònia Fort, ha recordat que el seu partit donarà suport al dret a decidir des d’Europa.

 

El PP de Catalunya ha demanat als ciutadans que escullin entre la recuperació de Rajoy o l’Espanya “en fallida del PSOE”. Des de Tiana, el regidor d’aquest partit, Manuel Gonzalo, ha optat per un discurs més unitari.

 

La campanya a Catalunya

 La campanya de les eleccions ha arrencat arreu del país. CiU i ERC han reclamat el vot per reforçar el procés. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat “solemnement” que els catalans no fallin, mentre que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha desitjat el millor resultat possible per a CiU i ICV-EUiA. Per la seva banda, els candidats del PSC i del PPC s’han interpel·lat en clau de política espanyola. Javi López ha apel·lat al vot per “derrotar les polítiques de Rajoy”, mentre que Santi Fisas demana que es triï entre “la recuperació de Rajoy o l’Espanya en fallida del PSOE”. El candidat d’ICV-EUiA, Ernest Urtasun, ha fet una crida a “omplir les urnes de drets i dignitat”.

 

Consulta els resultats del 2009 a Tiana: clica aquí