Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Pedalada per la mobilitat sostenible i segura

Multitud de tianencs i tianenques han participat aquest diumenge a la pedalada amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Petits i grans s’han reunit amb bicicleta, patinet, caminant o corrent a l’Antic Camp de Futbol. A les 11 en punt ha sonat el tret de sortida i, a un ritme lleuger, han realitzat un petit itinerari pels carrers del poble. Mitja hora després s’han retrobat al punt d’inici. Allà els esperaven multitud d’activitats diverses relacionades amb la causa. Una trobada familiar que ha deixat a petits i grans molt contents:

 

 

Després de recuperar forces amb un suc, alguns han optat per anar al circuit d’habilitats infantil, un petit recorregut amb obstacles que calia seguir. Altres, després de la pedalada, han preferit descansar i pintar bicicletes. Totes han estat activitats organitzades per l’Ajuntament. Aquells que ja en tenien prou de bicicleta però que tenien ganes de jugar han pogut participar a un futbolí humà que hi havia dins d’un inflable. I els més curiosos i amb ganes de provar una alternativa diferent a la bicicleta, han pogut fer un petit tast amb uns pedals, tàndem, cadira de rodes o bicicleta elèctrica.

 

Els petits de les escoles Lola Anglada i Tiziana han sabut quins han estat els guanyadors del concurs escolar de dibuix “Mobilitat sostenible”. Els primers premis de cada cicle han estat: Aaron Vela de cicle inicial, Mateo Rivas de cicle mitjà i Laia Ortega de cicle superior. El Món Josa és un dels nois de cicle superior que ha obtingut un accèssit. El dibuix d’en Món és una catapulta. El noi la va triar, explica, perquè no contamina:

 

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Tiana s’ha sumat, amb aquestes activitats, a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a Catalunya de l’11 al 18 d’octubre. L’objectiu és fomentar uns municipis més verds estimulant un desenvolupament urbà sostenible. Així, es vol reduir l’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle, la contaminació atmosfèrica i fer un consum racional dels recursos energètics. D’aquesta manera, la setmana temàtica serveix per reflexionar i per incentivar alternatives per desplaçar-se, com ara anar caminat, amb transport públic, en bicicletes o amb vehicles menys contaminants.