Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Can Baratau organitza el primer laboratori de lectura

Les fades, els gnoms, els elfs, els trols i els nens arrel han estat els protagonistes del primer laboratori de lectura que ha organitzat la Biblioteca Can Baratau. Ha estat aquest dissabte i la temàtica, “Els éssers i la molsa”. A partir d’un escenari creat per Marta Roig, l’encarregada de realitzar aquest taller, els petits han gaudit acompanyats dels seus familiars d’una estona distesa dins el món de la lectura.

El laboratori és una modalitat per fomentar la lectura els més petits de forma divertida. L’objectiu és donar a conèixer un fons bibliogràfic de llibres de valor, explica Marta Roig.

 

Els laboratoris es centren en una secció bibliogràfica d’un tema o d’un autor. El d’aquest dissabte ha tractat dels éssers màgics del bosc: “Els éssers de la molsa”. Marta Roig, ha creat una atmosfera pel taller d’un bosc on hi viuen petits éssers com gnomos, fades o elfs. A partir de l’escenari, Roig ha interactuat amb els petits de formes diverses. Els menuts han identificat tots els personatges ocults, s’han endinsat al món d’aquests, han gaudit d’una lectura d’un llibre que seguia la temàtica del taller i han fet totes les preguntes que tenien sobre aquest món misteriós.

 

Aquest primer taller hi han participat tres famílies i cinc nens, i al llarg del taller alguns s’han anat afegint. La mares de dos dels infants assegura que ha estat “molt interessant” i “diferent”:

 

Els tallers van destinats a nens i nenes d’entre 4 i 9 anys. Marta Roig explica que és important que els pares i mares els acompanyin durant tota la sessió per diversos motius: en primer lloc per passar una bona estona amb els petits. A la vegada, per aprendre i adquirir eines i recursos per tal d’aplicar-los amb els fills a casa.

 

Marta Roig té una vintena de laboratoris diferents i cada trimestre en dissenya un de nou. Per a tots aquells que vulguin consultar les bibliografies i dissenys dels laboratoris que utilitza, a la seva web hi ha una fitxa de cadascun.

La Biblioteca Can Baratau té previst organitzar una segona sessió del laboratori més endavant.