Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els videojocs guanyen terreny al joguet tradicional

Els nens i nenes de Tiana se sumen a una moda que, cada cop, atrau edats més infantils, la dels videojocs. Un fet que també noten els comerços locals. Casa Eulàlia és una de les botigues especialitzades en joguines del municipi, un negoci on continuen apostant per productes tradicionals com les nines o els cotxes de plàstic. “Nens molt petits ja demanen tauletes i jocs electrònics, el joguet didàctic s’hauria d’inculcar a través de les escoles i guarderies”, explica la responsable de la botiga, Anna Maria Fernández. La dependenta assegura que fa pocs anys les nines clàssiques eren el més habitual en les compres de Reis i que, en aquests moments, en venen molt poques.

Tot i això, la Violeta, protagonista de la sèrie de Disney Channel, és una de les grans triomfadores d’aquests Reis mentre que la porqueta dels dibuixos animats de Clan Tv, la Peppa Pig, repeteix l’èxit de l’any passat. Els videojocs continuen sent el principal reclam de molts petits, amb jocs com el dels Skylanders o el mític Mario Bross. Entre les cartes dels menuts, però, tornen alguns clàssics com el de la sèrie Doraemon o els Pokemon.

La crisi obliga a fer regals útils

La propietària de la botiga de roba infantil Tianasport, Magda Carreras, es mostra contenta perquè, tot i haver notat la crisi, ha tingut una campanya més bona que la d’anys anteriors: “Les persones busquen coses més útils”.

Tianasport
Tianasport

Des de Casa Eulàlia, en canvi, expliquen que aquesta és una de les pitjors temporades dels darrers anys, quant a les vendes. Segons la seva responsable, la majoria de persones esperen a l’últim moment per comprar: “Altres anys, 4 o 5 dies abans ja veníem moltíssim, tot l’any ha estat molt més fluix, la gent no té diners i compren una o dues coses”.

El que més èxit ha tingut entre els adults a Tiana, segons Fernández, han estat les colònies i el maquillatge, productes més cars que durant la resta de l’any no poden comprar.

Casa Eulàlia
Casa Eulàlia

Aquest 2014, s’ha afegit un nou recurs pels que compren els regals a Tiana. La nova botiga asiàtica, que ha obert les portes abans de Festes, ofereix tot tipus de productes a un preu low cost. 

Casa Decor
Casa Decor