Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Emili Muñoz: “Ni estic vinculat a Junts per Tiana ni els votaré”

El fundador de Gent pel Progrés de Tiana i exalcalde del municipi, Emili Muñoz, està “decepcionat” amb la formació política Junts per Tiana a la qual assegura que “no votarà”. Segons Muñoz, “l’obsessió apolítica” de la nova formació és la causa que s’hagi perdut l’oportunitat d’aglutinar en una sola candidatura les opcions sobiranistes i d’esquerres de Tiana.

 

En aquest sentit, Emili Muñoz qualifica d”infantilisme profund” la decisió de Junts per Tiana de rebutjar l’acostament a partits polítics, com ara Iniciativa-Verds o la CUP. El resultat és, segons l’exalcalde, una formació política “asexuada” i excessivament aïllada. És per això que assegura “no entendre” perquè membres històrics de Gent com Ferran Pascual o Francesc Garcia s’hi han vinculat.

 

El fundador de Gent critica també que no hi ha hagut “ni participació ni transparència” en la confecció de les llistes i que, al final, no es fes un procés participatiu per triar el cap de llista:

 

Muñoz atribueix el defalliment de Gent els darrers anys al “cansament històric” ja que no hi ha hagut renovació dins la formació política. Un segon factor ha estat, segons l’exalcalde, l’eclosió fa 5 anys del sobiranisme i del 15-M.

Emili Muñoz creu que molts dels votants ja han donat per amortitzat el projecte de Gent perquè el gruix dels seus projectes “ja han estat fets”.

Després de 16 anys en primera línia de la política municipal, la retirada de Gent li ha deixat, diu, un regust “agredolç”:

 

Gent pel progrés de Tiana va néixer ara fa 16 anys, al març de 1999. Van entrar a l’Ajuntament aquell mateix any amb un regidor, Emili Muñoz. Al 2003 els resultats els van donar 3 regidors, que anirien a l’oposició. Més sort van tenir al 2007, quan amb 4 regidors van poder formar govern al costat de Convergència i Unió. L’alcalde seria el propi Muñoz. Al 2011, però, van perdre un regidor i van tornar a l’oposició. Aquest 2015 han decidit no presentar-se a les eleccions municipals.