Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

“EMOTIVA, el poder de l’emoció”, la teràpia immersiva de BSA per abordar l’Alzheimer i altres demències

“EMOTIVA, el poder de l’emoció” de Badalona Serveis Assistencials (BSA) és el projecte seleccionat pel Club Rotary Badalona per rebre la recaptació del seu sopar anual -la Nit de Paul Harris- que tindrà lloc el dijous 27 d’octubre a les vuit del vespre a l’Espai Titus de Badalona.

Es tracta d’un projecte que es vol implantar al Centre Sociosanitari El Carme que consisteix en la incorporació de diferents eines per fer efectiu l’abordatge no farmacològic de l’Alzheimer i altres demències. L’origen d’EMOTIVA, però, es remunta fins a l’any 2019, tal com explica la Dra. Anna Ferré, cap del Servei de Geriatria i Cures Pal·liatives de BSA:

 

Va ser llavors quan van presentar el projecte al Club Rotary Badalona per poder rebre finançament i el van guanyar. Poc després, però, va esclatar la pandèmia i va obligar a posar el projecte en pausa:

 

De fet, Ferré explica que aquesta crisi sanitària ha suposat que els pacients amb demències hagin viscut llargs períodes d’aïllament, cosa que ha provocat que li donessin una volta més a aquest projecte iniciat l’any 2019, incidint molt més en la importància de les emocions i el moviment:

 

El projecte EMOTIVA aborda tres dimensions: la ment (psicoestimulació), el moviment (estimulació física) i l’emoció (sempre present i una garantia d’adherència al tractament), i conté una orientació molt innovadora especialment pel que fa a la teràpia immersiva:

 

Un cop rebin el finançament necessari, la Dra. Ferré explicar que implementar el projecte els portaria “relativament poc”:

 

El finançament del projecte es realitzarà gràcies a les aportacions del sopar solidari del Rotary Club Badalona. Ens ho explica en Joaquin Azofra, president de l’entitat:

 

L’esdeveniment comptarà amb sortejos i actuacions com la de l’humorista Toni Albà:

 

Azofra explica per què van escollir aquest projecte:

 

També comenta que el Club Rotary Badalona va seleccionar fa 20 anys un altre projecte de l’entitat municipal: l’Hospital de Dia Oncològic de l’Hospital Municipal de Badalona – embrió de BSA- que aquest any commemora el seu 90è aniversari:

 

El preu del sopar és 100 euros i es pot reservar mitjançant el correu electrònic: joaquinazofra@hotmail.com. La transferència es pot fer prèviament al compte corrent ES4000810024850001574864 o liquidar el mateix dia. També es poden dur a terme donatius al mateix compte en qualitat de fila zero.