Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Encreuament de comunicats d’ERC i PSC amb JuntsxCat a causa de les declaracions de Mateu Hernández en el ple de maig

Tant el grup municipal socialista com Esquerra Tiana han publicat un comunicat per manifestar el seu malestar amb les declaracions que el regidor Mateu Hernández va fer en el ple d’aquest dimarts 4 de maig.

Durant el debat produït per la retirada de la instal·lació del cablejat d’àudio a la Sala Albéniz, Hernández va assegurar que en una reunió mantinguda el 4 de desembre, deu dies abans de l’inici de la instal·lació d’aquest cablejat, l’alcaldessa i els regidors Albert Sales, Marta Guàrdia, Antonio Sánchez i Gemma Rosés ja sabien la seva intenció de posar els cables i li van donar “una autorització de paraula” per col·locar-los.

Una acusació que l’alcaldessa, Marta Martorell, va negar de manera immediata i va assegurar que “són mentida i no s’acosten ni s’adeqüen a la realitat existent”. Així doncs, des d’ERC donen suport a les paraules de l’alcaldessa i diuen que, fins ara, “hem mantingut una actitud de respecte, ja que hi ha una instrucció d’un expedient sancionador obert”, però que aquestes declaracions els hi ha obligat a manifestar el seu “malestar amb l’actitud del Sr. Hernández”.

El grup municipal del PSC, per la seva banda, diu que els sembla “inaudit i un despropòsit” que el regidor utilitzés el ple per “difondre acusacions a regidors i regidores en el torn de preguntes sense cap tipus de prova i sense possibilitat de rèplica” i remarquen que “és absolutament fals que els membres del grup municipal socialista li donessin un consentiment tàcit” i que mai va elevar “estant nosaltres presents, ni en Junta ni en reunions de govern” cap projecte preceptiu.

Tant ERC com el grup municipal socialista recorden que la instal·lació es va fer sense consentiment, autorització ni control del consistori i al marge de la legalitat vigent i dels òrgans de control; i que encara hi ha obert un expedient sancionador en fase d’instrucció per haver utilitzat el seu càrrec per tirar endavant aquesta instal·lació en un equipament municipal.

Els republicans remarquen que estan “totalment en contra de qualsevol actuació irregular i que estigui fora de la legalitat” i acaben el comunicat sol·licitant al regidor que “es retracti de les seves declaracions en el pròxim ple” i que “pagui a l’Ajuntament la despesa que ha originat el seu comportament inapropiat”.

Pel que fa al PSC, també esperen que Hernández “retiri la seva intervenció al respecte de l’acta del ple del 4 de maig de 2021, ja que no són certes”.

Ambdós comunicats han rebut la resposta de Junts per Catalunya Tiana, on manifesten que “l’alcaldessa amb el suport del PSC” han “titllat de mentider” a Mateu Hernández i ratifiquen que “tot el que va manifestar en el ple és cert”.

A més, insisteixen a manifestar el seu desacord en la retirada del cablejat, “una instal·lació, ja realitzada, que hauria estat una millora per a la Sala en benefici del poble a Tiana”.