Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Enric Canals estrena aquest dimarts el documental: “Tarradellas, l’home que ho guardava tot”

Nou documental històric del periodista Enric Canals: després d’ “Els oblidats de la línia Maginot” i ”L’hospital que mira al mar”, el tianenc posa el focus, ara, en l’arxiu sencer d’un dels presidents més recordats i reconeguts de la Generalitat, Josep Tarradellas. Sota el títol “Tarradellas, l’home que ho guardava tot” es presenta un treball periodístic rigorós, que permet reviure en imatges la vida del president. Ho explica el mateix Enric Canals:

 

El documental fa un recorregut per la vida de Josep Tarradellas a través de la vasta documentació sobre el president de la Generalitat que es conserva a l’Arxiu Montserrat Tarradellas i Macià, al monestir de Poblet.

Una part del contingut del film es basa en aspectes fins ara inèdits de la vida i fets polítics en què va intervenir Tarradellas. És material procedent de documents protegits durant un període dels quinze anys posteriors a la seva mort. Tota la documentació que es podrà veure forma part dels arxius que el mateix president va voler que fossin secrets fins anys després de la seva mort.

 

Tarradellas és un personatge clau a la història de Catalunya. Canals el va conèixer a l’exili i, posteriorment, hi va tornar a establir contacte quan l’ex-president ja havia tornat a Barcelona, és a dir, amb la Generalitat restablerta. D’ell destaca els valors i la manera de veure la vida. El periodista el defineix com “un polític dels d’abans”.

 

El documental “Tarradellas, l’home que ho guardava tot”, es podrà veure aquest dimarts 4 d’octubre a les 21.55 per TV3.