Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Deu anys per escoltar el primer concert de Coetus al poble

Una dècada és el que han trigat els tianencs en poder escoltar en concert el grup de casa, Coetus, segons ens explicava el seu director, Aleix Tobías. La Sala Albèniz s’ha omplert de gom a gom, amb butaques als costats i a sobre de l’escenari, per atendre l’allau de peticions d’entrades. I és que l’ocasió ho mereixia:  Coetus ha fet un concert brillant, excel·lent i viu amb convidats de luxe per l’ocasió.

Aleix Tobias, director de Coetus, s’ha mostrat molt il·lusionat pel fet de poder tocar a casa per primera vegada després de 10 anys.

 

Aleix estava excitat i nerviós per compartir aquesta audició amb els tianencs. Explicava que tenia la sensació d’ estar a casa, en família compartint una festa, i que això feia que aquest concert fos diferent a tots els altres.

IMG_2959

Així ha estat l’inici del seu concert a Tiana

 

Les primeres paraules de Tobias al públic han estat per excusar-se per la gestió de les entrades.  Ha mostrat el seu desig que ningú que volgués veure el concert s’hagués quedat sense entrada. Hi ha hagut moltes persones que han vingut de fora, com de Rússia o Madrid per escoltar el concert. El públic assistent valorava el fet que aquest fos el primer concert a Tiana, el recinte escollit i les dates, fora de la Festa Major.

 

Coetus és una orquestra de percussió ibèrica amb 12 percussionistes, 3 cantants, 2 vents. 8 d’aquests són de Tiana i assagen a la nostra vila. La seva música condueix a les nostres arrels transmetent una alegria molt viva plena de força interpretant, essencialment, a través de la percussió i la veu. Al concert tenien convidats especials com Eliseo Parra, cantant de Coetus durant 10 anys. El grup ha acabat una etapa amb la sortida del cantant Eliseo i enceta una de nova.

IMG_2954

El grup ha publicat 2 treballs discogràfics. A part de dirigir aquests discos i directes, el seu director, Tobias, fa una tasca de recuperació musical d’instruments i de música tradicional: a la majoria dels concerts fa un taller de música ibèrica per divulgar tot el que fan tocant instruments que havien acabat en desús. Com ell mateix diu, “tot té so i depèn de com el toquis, es converteix en instrument”. Així, una tanca d’obres s’ha convertit en un dolç só de flauta

 

El darrer concert de Coetus ha estat a Polònia. El dia 8 d’octubre toquen a  Manresa,  a la Fira de la Mediterrània.

Al febrer els espera una altra gran cita, concretament l’Auditori de Barcelona.