Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Enric Nolis: “L’actuació al Passeig de la Vilesa té un caràcter electoralista”

Convergència i Unió de Tiana ha afirmat que el govern municipal ara estaria a favor d’obrir el Passeig de la Vilesa per interessos polítics. El portaveu del grup, Enric Nolis, ha estat així de contundent: “És un govern que no n’està convençut però que fa una actuació absolutament amb caràcter electoralista”.

 

Enric Nolis, portaveu de CiU. Imatge de l'últim ple municipal (febrer)
Enric Nolis, portaveu de CiU. Imatge de l’últim ple municipal (febrer)

El Convergent ha demanat al govern honestedat i que posi en pràctica el codi ètic de l’Ajuntament, que s’elaborarà després que en el darrer ple s’escollís la comissió que l’escriurà.

En referència les darreres declaracions de l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, que afirmava que el seu govern ha hagut d’esperar el procés d’expropiació de les cases, que aniran a terra per obrir la carretera, i l’obtenció dels diners necessaris, des de Convergència i Unió asseguren que es podria haver buscat una font de finançament abans. L’anterior govern, format per Gent i CiU, segons Enric Nolis, ja havia previst el projecte i només tenia pendent el pagament de les expropiacions.

 

CiU creu que les altres actuacions del Retrobem-nos quedaran “en res”

Respecte el pla urbanístic que prepara l’Ajuntament, que vol reduir l’accés dels cotxes als carrers més cèntrics de Tiana, el regidor de CiU, Joan Cañanda, ha explicat que volen ser prudents. A més a més, aquest grup, ha explicat que l’Ajuntament ha rebut un manifest signat per més de 300 persones contràries al pla. Aquest demana l’aturada del projecte i que s’escolti a les persones afectades per evitar, entre altres coses, el tancament de negocis.

 

Membres del grup municipal de CiU
Membres del grup municipal de CiU

Des de Convergència i Unió creuen que el Retrobem-nos finalment només es traduirà en l’obertura del Passeig de la Vilesa. El pla per donar prioritat als vianants al carrer del Centre, Lola Anglada, passatge Sant Cebrià i a l’accés al carrer Sant Domènech es quedaria “en res”, segons afirmen.

El regidor Joan Cañana ha volgut matisar les paraules de l’economista que assessora l’Ajuntament de Tiana amb el projecte de pacificació del centre. Aquest expert en economia urbana, Marçal Tarragó, ha comparat Tiana amb municipis com Badalona o Begur. Segons Cañada no es pot assegurar l’èxit d’un poble com Tiana amb localitats turístiques o de població més elevada.

 

Per què es vol obrir el Passeig de la Vilesa?

El que permetria aquesta actuació és eliminar el doble revolt que en aquests moments hi ha entre el Passeig de la Vilesa i l’Avinguda Isaac Albéniz. En un d’aquests revolts coincideixen els autobusos o camions que baixen del poble i els cotxes que hi pugen. Això suposa un perill per a conductors i per a vianants, segons la majoria de polítics que formen el consistori de Tiana.

 

Consulta l’especial ‘Menys cotxes al centre’