Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Entrevista amb les dues biògrafes de Lola Anglada: Núria Rius i Teresa Sanz

Núria Rius i Teresa Sanz fa molts anys que es van sentir fascinades per l’obra però, sobretot, per la figura de Lola Anglada. La consideren una dona excepecional: tot i haver nascut al darrer terç del segle XIX, va ser una dona fèrreament independent, lluitadora, feminista i nacionalista. És a dir, va ser pràcticament tot allò que no es podia ser si s’esra dona i es venia de classe benestant, com era el seu cas. Núria Rius:

 

La Teresa i la Núria, mestres de Secundària jubilades, acaben de presentar la biografia de Lola Anglada, fa poques setmanes, a la biblioteca de Tiana. L’acte va comptar amb l’actriu Carme Sansa, que va llegir fragments de l’obra. I és que la biografia de la il.lustradora tianenca està composada de fragments d’escrits que ella va anar fent al llarg de la seva vida.

La Local ha volgut conèixer a fons, mitjançant una extensa entrevista a les dues biògrafes de la il.lustradora, el seu procés d’acostament al particular món de Lola Anglada. Un món fascinant i ple de rebeldia contra el que havia de ser, aleshores, la vida d’una dona. I, a la vegada, un món i una vida, la de Lola Anglada, molt poc donada a conèixer. Teresa Sanz:

 

Escoltin tot seguit l’entrevista, feta a les dues biògrafes als Jardins Lola Anglada de Tiana, amb el so de fons d’un matí qualsevol al poble.