Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Més proves sobre la manipulació d’ascensos de la Guàrdia Urbana de Badalona

Un portaveu municipal de l’Ajuntament de Badalona ha detallat que l’anterior govern (del PP) va encarregar les plaques de sis nous caporals uns 20 dies abans que fessin l’examen per obtenir la plaça.

La investigació de les presumptes irregularitats en el procés de selecció d’agents de la Guàrdia Urbana de Badalona, que el 2013 va denunciar un grup d’aspirants afectats, ha recollit noves proves concloents sobre la manipulació que hi va haver. “És altament sospitós que les demanessin abans i que a més aquestes coincidissin després amb els agents que van aprovar”, ha explicat el portaveu esmentat. L’Ajuntament badaloní preveu tancar la investigació a principis de desembre, que és quan es donaran tots els detalls del cas.

Els fets es remunten al 2013

Un grup d’aspirants a la Guàrdia Urbana de Badalona va denunciar el 2013 que els exàmens teòrics recollien preguntes fora del que és habitual o resultats sospitosos en algunes proves físiques. De les més de 500 persones que es van presentar, només una vintena va aprovar, una xifra que, asseguren, “no és gens normal”.

A més, afirmen que les sis millors notes -a molta distància de la resta de persones que van aprovar- corresponen a persones que tenen alguna mena de relació familiar amb agents del cos o escortes del que llavors era l’alcalde de la ciutat, el popular Xavier Garcia Albiol. Ara, noves proves revelarien que la manipulació hauria existit.

Segons ha detallat un portaveu municipal, el sindicat de policies els ha fet arribar les còpies d’una comanda de plaques policials que s’hauria fet gairebé un mes abans dels exàmens a la Guàrdia Urbana. A més, la numeració d’aquelles plaques, coincidiria amb la dels agents que van aprovar i aconseguir l’ascens a caporal.

Des del consistori s’investiga si aquesta situació “poc clara” i “altament sospitosa” es deu a un procediment administratiu fraudulent o si, per contra, se’n pot derivar algun tipus de delicte penal. L’Ajuntament preveu tancar la investigació a principis de desembre, quan es donaran tots els detalls del cas. De moment, tots els agents continuen al seu lloc de feina.