Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

ERC dóna per trencat el pacte de govern municipal amb el PSC

Esquerra Republicana veu trencat el pacte de govern que va subscriure amb el PSC per aquest mandat, el juny del 2015. En un comunicat difós aquesta tarda, l’executiva de la secció local diu que “després de contactar avui amb l’alcadessa i constatar que no té la intenció d’atendre la petició de la carta del President (…) interpretem que el PSC de Tiana ha trencat el pacte de govern”.

Prèviament, aquest dijous al vespre, s’havia reunit d’urgència l’executiva del partit a Tiana, on es va interpretar, segons el comunicat, “de forma unànime i juntament amb els dos regidors” que el PSC “hauria trencat el pacte de govern si, dins el termini establert, l’alcaldessa no feia pública la signatura amb resposta afirmativa a la carta”.

Segons la carta enviada pel president de la Generalitat als alcaldes i alcaldesses de Catalunya, aquest termini s’acaba aquest dissabte a la matinada.

L’escrit d’ERC, finalment, afegeix que els propers dies es convocarà l’assemblea de militants d’ERC per decidir les següents accions a emprendre.

El PSC i ERC renovaven, l’11 de juny passat, un pacte de govern municipal que ja havien subscrit el mandat anterior, també amb Ester Pujol com a alcaldessa, i amb Jordi Gost i Ricard Fabra com a regidors del partit republicà.

Reaccions de l’equip de govern i de l’oposició

La portaveu del grup municipal del PSC, Núria Blasco, ha reconegut que no es pren bé aquest possible trencament, més quan, assegura, no estem “incomplint cap legalitat”:

 

Blasco ha afegit que el trencament li sabria greu ja que PSC i ERC “estem governant pel municipi de Tiana”.

 

La cap de l’oposició i portaveu del grup del PDECat-DC, Olga Rué, ha criticat el comunicat per ambigu i poc clar. Per a Rué, ERC hauria de dir clarament que ha trencat el pacte de govern si és això el que pensa fer:

 

Rué està convençuda que, finalment, el PSC dirà que no cedeix els locals per votar el dia del referèndum. També creu que la tasca dels partits de l’oposició ha de “continuar sent la de fer possible que a Tiana es voti l’1 d’octubre” assenyala.

Per la seva banda, Àlex Rosa, portaveu municipal de la CUP, també ha qualificat de poc clar el comunicat. Per a la CUP el trenca,emt del pacte de govern ja fa “molt de temps” que s’hauria d’haver produït:

 

Per la seva part el portaveu del PP a l’Ajuntament Diego Parra vol esperar a tenir un comunicat oficial del PSC de Tiana. Al mateix temps considera que no entén la decisió d’Esquerra a Tiana, ja que “el tribunal constitucional ha anul·lat al referendum”

 

Ni l’alcaldessa Ester Pujol ni ERC ni Junts per Tiana  han volgut fer declaracions, ara per ara.