Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Es comença a notar menys presència de mosca blanca a Les Costes

Ja fa un any que els veïns d’Els Vessants va començar a notar una presència nova a les seves cases. Mentre sopaven a l’aire lliure els gots i el menjar se’ls emplenava de petites mosques que queien mortes. L’arribada de la tardor va deixar enrere el problema, però aquest any ha tornat amb més força. Es tracta de la plaga de la mosca blanca. El president de la recentment creada associació de veïns d’Els Vessants, Carles Campos, ens explica com afecta el veïnat de la zona:

 

L’associació de veïns va demanar ajuda a l’Ajuntament que va reconèixer que es trobava desbordat per l’abast de la plaga, que també afecta altres punts de Tiana com ara el barri d’En Gosch. Després de plantejar-se arrencar les figueres de blat de moro on es reprodueix l’insecte, l’associació va fer una primera inspecció del terreny dels voltants, on hi van identificar més de 100 figueres de moro, focus de reproducció de la mosca blanca. Un abast ingestionable per la comunitat de veïns, alhora que es tractava de terrenys privats on no hi podien intervenir unilateralment.

En aquell moment l’Ajuntament, amb l’ajuda del Consell Comarcal del Maresme i la Generalitat (Sanitat vegetal) va aconseguir una possible solució al problema. Campos ens ho explica:

 

El nou tractament es basa en la concentració de sabó fosfòric i oli de parafina, una fórmula que ja ha estat provada amb èxit en altres municipis. S’ha de fer cada vuit dies fins que s’acabi amb el problema i actua creant una pel·lícula a la figuera de moro ofegant les mosques que hi ha enganxades. Tot plegat amb un baix impacte ambiental.

Davant de la pregunta de si ja han notat un canvi després de la primera tongada de tractament contra la mosca blanca, Campos assegura que sí, amb el dubte de com seguirà quan tornin a pujar les temperatures. Així ho explica:

 

Les Costes és el primer territori de Tiana en experimentar amb aquesta solució. Els resultats sembla que es comencen a veure, a l’espera del que ha de passar en les pròximes setmanes, quan els termòmetres es tornin a enfilar.