Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Es lliuren als familiars les restes mortals de les 32 víctimes de Germanwings traslladades a l’aeroport del Prat

Els fèretres amb les restes mortals de 32 víctimes de la tragèdia de Germanwings als Alps francesos han estat lliurats als familiars després que un avió de Lufthansa els hagi repatriat aquest dilluns a l’aeroport de Barcelona-El Prat. Tretze de les víctimes han estat traslladades directament a tanatoris per desig de les famílies i les altres dinou, al Centre Cultural Aeronàutic, un equipament de l’aeroport que s’ha habilitat amb espais per a la vetlla. Els familiars han arribat al llarg de la tarda al centre, on ha acudit la vicepresidenta del Govern, Joan Ortega; la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la delegada del govern, María de los Llanos de Luna.

L’avió de Lufthansa procedent de Marsella ha arribat minuts abans de les 5 de la tarda a l’aeroport de Barcelona-El Prat amb les restes mortals de 32 de les víctimes de Germanwings. Els fèretres s’han portat a l’hangar que s’ha preparat a l’aeroport per poder fer els tràmits pertinents i les restes mortals de dinou de les víctimes s’han traslladat al Centre Cultural Aeronàutic, equipament que s’havia habilitat amb espais íntims perquè les famílies que ho desitgessin poguessin fer les vetlles.

Al centre, hi havia personal sanitari, psicòlegs i altres especialistes per atendre les necessitats de les famílies en aquest procés del dol. Després, al llarg del vespre i fins la nit, els cotxes fúnebres, un a un, han abandonat el recinte i se n’han emportat els fèretres. Tretze de les restes mortals de les víctimes s’havien traslladat directament als tanatoris, ja que així ho havien indicat les famílies. Segons fonts de Lufhtansa, no hi ha hagut cap cerimònia i les autoritats del Govern i el govern espanyol hi han assistit per donar suport a les famílies en un procés que s’ha procurat fer amb la màxima intimitat.

La tragèdia de Germanwings va tenir lloc el 24 de març, quan un avió que s’havia enlairat a Barcelona i es dirigia a Düsseldorf es va estavellar als Alps francesos i les 150 persones que hi viatjaven van morir. Segons van revelar les caixes negres, el copilot, Andreas Lubitz, va estavellar deliberadament l’aparell.