Arriba la primavera. El llarg hivern ens diu ádeu i el poble torna a réneixer: els arbres del carrer Matas es tenyeixen de verd, les flors del voltant de l’ermita de l’Alegria omplen el camp de colors i els animals del bosc de Can Puigcarbó comencen a treure el cap.
L’arribada del bon temps no només afecta a la natura, sinó que el mateix poble inicia una mena de metamorfosi: els tianencs i tianenques surten més al carrer i l’agenda s’omple d’activitats, com ara la Festa dels Racons o la Caminada per a la Igualtat.
Els canvis que comporta la primavera ens afecten psicològicament
Per tal d’entendre com ens afecta aquesta sèrie de canvis, hem parlat amb la directora del Senide Tiana (centre de Psicologia, Neuropsicologia i Logopèdia), Meli Cruz.
Amb l’arribada del bon temps es produeix el famós canvi d’horari: els dies són més llargs i la llum ens acompanya més hores. Cruz explica com influeix segons l’edat:
Tot i que a primera vista sembla que a la gent gran li afecti més el canvi d’estació, no és així. La psicòloga argumenta què és el que ens dóna aquesta percepció:
La residència Sant Cebrià celebra l’inici de la primavera amb un ball
Els integrants de la residència de Sant Cebrià han manifestat la seva alegria per l’arribada de la primavera amb un ball on no han faltat la música, els colors i el berenar.
En l’acte ha assistit el grup de Playback del Casal Joan Maragall de Montgat. És la cinquena vegada que el conjunt montgatí actua a la residència. La presidenta de l’Associació de Dones de Montgat i integrant del grup, Carme Missé, ha parlat amb Ràdio Tiana:
La psicòloga del centre, Virgínia de los Santos, explica per què és important per als residents de Sant Cebrià celebrar aquesta festa:
La residència ja porta anys celebrant aquesta festa. El ball ha tingut lloc aquest dijous a la tarda. Els residents ja esperen que arribi l’any que ve per poder donar una bona i merescuda rebuda a la primavera.