Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ester Pujol: “la incorporació de més policíes no té res a veure amb els robatoris a Tiana”

Les incorporacion previstes de dos nous agents de policia a la plantilla de Tiana “són necessàries perquè el poble va creixent cada cop més”, ha assegurat l’alcaldessa, Ester Pujol que nega, en canvi, rotundament, que aquestes noves places es creïn com a resposta als robatoris que ha patit Tiana els darrers mesos:

 

Satisfeta per haver aprovat el pressupost municipal sense cap vot en contra l’alcaldessa, Esther Pujol, té al davant ara mateix un curs a priori menys dens que l’anterior. Sense eleccions a la vista, amb un deute per sota del que marca la Llei com a línia vermella (d’un 42% a Tiana) i amb un pressupost menys contingut que els darrers anys (9.124.000 euros: un 7,7% superior al del 2015), Esther Pujol afronta el 2016, econòmicament parlant, “amb prudència” però, també, amb un cert -i lògic- optimisme.

Pressupost força consensuat

L’aprovació del pressupost en un ple, el passat 12 de gener, es va fer amb els vots a favor de dos dels quatre partits de l’oposició, PP i CUP, i les abstencions de Convergència-Demòcrates i Junts per Tiana. Tot plegat, l’alcaldessa ho valora positivament:

 

En aquell ple, diversos grups municipals de l’oposició van criticar que al pressupost aprovat s’hi destinin “pocs ajuts” a revitalitzar el comerç local. L’alcaldessa apunta que aquests grups “no estan prou ben informats sobre aquests tema” ja que, explica, l’Ajuntament destina 57.900 euros del pressupost a ajuts al comerç local.

Un momenrt de l'entrevista als estudis de Ràdio Tiana
Un momenrt de l’entrevista, als estudis de Ràdio Tiana

De fet, explica Pujol, el seu equip de govern ha posat en marxa un seguit de mesures per millorar la situació del comerç local, totes elles reflectides als pressupostos, apunta. La que més destaca és una enquesta de satisfacció del comerç de Tiana que començarà a fer-se “molt aviat”, assegura Esther Pujol i que permetrà engegar una sèrie de mesures destinades a millorar la situació del comerç tianenc.

Un PAM que encara no es coneix

Una altra observació feta per l’oposició al ple és que tampoc s’ha posat en marxa -ni es reflecteix al pressupost, van dir- el PAM (Pla d’Actuació Municipal). Però Esther Pujol assegura que està redactat i contemplat als números municipals presentats. El PAM “serà participatiu i transversal”, assegura. L’alcaldessa afegeix que fins ara “no s’ha donat el moment adequat per fer-lo públic”, però que tenen previst presentar-lo a la ciutadania a començament de febrer:

 

Comença l’aplicació de la Llei de Transparència

Un altre tema molt relacionat amb el pressupost és la nova Llei de Transparència, que és d’obligatori compliment per a tots els ajuntaments des d’aquest 1 de gener. Per complir-la cal, per exemple, que totes les retribucions que rep cada regidor o regidora apareguin detallades al portal web municipal.

Junts per Tiana ha estat especialment pendent del compliment d’aquesta llei i, per això, al passat ple van assenyalar un llarg llistat de dades municipals que ja haurien de ser públiques al web de l’Ajuntament. Pujol ha volgut recordar que “el nostre portal de la transparència ja existeix des de març de l’any passat”:

 

En tot cas, Pujol assegura que tot allò que guanya cada regidor en concepte de dietes i altres tasques relacionades amb el Consistori es pot consultar a través del web de l’Ajuntament, accedint, des d’aquest, al cartipàs municipal.

Creixement de la Policia Local

Dins del capítol de Despeses de Personal, la suma de les partides destinades a pagar els salaris de la Policia Local és gairebé una tercera part d’aquest total (734.837 euros d’un total de 2.500.000 de despeses de personal municipal). Pot ser una dada que sorprèn però l’alcaldessa la justifica així:

 

Augment dels ajuts socials i beques

Si d’algun aspecte d’aquest pressupost pel 2016 està satisfeta l’alcaldessa és, assegura, de l’augment en partides per a ajuts socials que tenen aquest any els números municipals. I és que es destinaran 15.000 euros a beques dins l’Àrea d’Educació (que inclou l’augment a beques menjador per infants de Tiana), 93.500 euros a ajuts socials o 32.000 euros a ajuts pel lloguer:

 

Els pressupostos aprovats pel ple començaran a poder-se executar a partir del 5 de febrer.